Loading Events
  • This event has passed.

Pozdravite proljeće uz muziku i poeziju Zrinke Posavec u Jazz & Cabaret clubu Kontesa

21 ožujak, 2019Na prvi dan proljeća posebnu glazbeno-poetsku večer pripremila je pjevačica i nadarena umjetnica Zrinka Posavec. Zajedno sa svojim glazbenicima svoju će glazbenu i pjesničku priču ispričati i otpjevati u četvrtak 21. ožujka u Jazz & Cabaret club Kontesa u Zagrebu sa početkom u 21 sat.

  • 4
    Shares
Zrinka Posavec (Foto: promo)

Zrinkin moto da „glas otkriva dušu, strast i želje“ ideja je kojom se pjevačica vodi na svojim koncertima, opisujući svojim vokalnim interpretacijama glazbu etno regija: tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji,  pjesme iz Međimurja, Dalmacije i njezine Slavonije. Zrinka Posavec autorica je i novih skladbi koje su pisane u duhu etno glazbe, a koja najbolje pokazuje njezinu svestranost i umjetnički sjaj. Dio njezinih pjesama naslonjen je i na šansonu koja je postala simbol hrvatske glazbe dvadesetog stoljeća.

Uz nju je tim izvrsnih i eminentnih glazbenika okupljenih u ansambl: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udarljakama i Goran Delač na kontrabasu.

Glazba koju prožima jazz, orijentalnai zvuk i zvuk Panonije publiku lagano odvodi u svijet emocija, intimnih strepnji i nježne ljubavi. Cijeli koncert obogaćen je pričama koje na topao i humoran priča nadarena Zrinka Posavec koja je na svojim mnogobrojnim nastupima uz izvrsnost pjevanja već pokazala i umijeće stand up-a.  Kako je 21. ožujka i Svjetski danpoezije, Zrinka će publici recitirati i svoju poeziju, koju intezivno piše.

Zrinka Posavec je akademska glazbenica koja se etno glazbom bavi čitavoga života. Nakon studija glazbene kulture i pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Zrinka Posavec se odlučuje za etno glazbu. Godine 2016. godine objavljen je njezin album prvijenac Pantomima: Sevdah i Panonika, album koji je bio hvaljen od publike i kritike, a stvaran je u suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, Tihomirom Hojsakom, Bornom Šercarom i Filipom Novoselom.  Njezin drugi po redu album „Gradovi i sela“ objavljen je 2018. godine, na kojemu su sudjelovali glazbenici Mario Igrec, Kristina Bjelopavlović Cesar, Borna Šercar, Šimun Matišić i Goran Delač.

  • 4
    Shares

Details

Date:
21 ožujak, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kontesa
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 4
    Shares