Loading Events
  • This event has passed.

Poziv na prosvjed za solidarnost

15 rujan, 2012Generacija 55+ poziva sve, i starije i mlađe sugrađane, da im se pridruže kako bi zajedno na miran način pokazali da žele bolje društvo. Ovaj poziv generacija 55+ upućuje u nadi da zajedništvom svih skupina našeg društva, bez obzira na godine, možemo učiniti male korake za promjene na bolje.

55+ (Foto: Montažstroj)

Predstavnici generacije 55+ održat će 15. rujna 2012. godine prosvjednu povorku kojom žele ukazati na izostanak solidarnosti u društvu te pokazati da žele i mogu učiniti nešto dobro za naše društvo. Prosvjedna povorka započet će okupljanjem u 11.30 pred zgradom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu odakle će se zaputiti centrom grada te završiti na Zrinjevcu.

Predstavnici generacije 55+ okupljeni su u umjetničkom projektu „55+“ u organizaciji izvedbene skupine Montažstroj unutar kojeg se otvorilo pitanje mogućnosti političke aktivacije osoba starijih od 55 godina. Prvu prosvjednu akciju generacija 55+ na vlastitu inicijativu izvela je 5. rujna u Gradskom poglavarstvu u Zagrebu u svrhu odobrenja korištenja gradskih oglasnih površina za oglašavanje projekta „55+“, ali prije svega kako bi ukazala na medijsku nevidljivost osoba starijih od 55 godina. Prosvjedna povorka nastavak je aktivnog društvenog djelovanja ove skupine ljudi koji unatoč svojim godinama vjeruju da mogu doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu, te izvan umjetničkog angažmana na projektu „55+“ preuzimaju inicijativu konkretnog javnog djelovanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
15 rujan, 2012
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Ispred zgrade HNK
Zagreb, + Google Map