Loading Events
  • This event has passed.

‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’ mostarskog HNK-a gostuje u HNK Zagreb

28 travanj, 2018Najpoznatije djelo hrvatskoga književnika Ive Brešana, ‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’, u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru i režiji Ivana Lea Leme, gostovat će u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u subotu, 28. travnja, u 19.30 sati.

  • 4
    Shares
Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja (Foto: Promo)

Mostarska„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ postavljena je na scenu ispunjenu bačvama raznih veličina, odnosno na veliko seosko gumno s nebom i oblacima u trećem planu. Prostor zapravo sugerira veliku krčmu na otvorenom, donjomrduškuagoru, koja je i groteskni vlaški parlament i pozornica, s Brešanovim „Hamletom“ kao jedinom točkom dnevnog reda. Sugerirajući prostor slobode, ovakva scenska postavka postaje ironični komentar rigidnoga socijalističkog konteksta s početka pedesetih godina prošlog stoljeća. Istodobno, bačve na seoskom gumnu prizivaju davni svijet ritualnih svetkovina, dakle antički eksterijer, gdje se plesom, pjesmom i vinom slavio bog Dioniz.

Predstava je osvojila nagrade za najbolju mladu glumicu, najbolju mušku ulogu te za kostime i glazbu.

Glume Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda KrgoSoldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić te članice KUD Sveti Ante iz Cima Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

  • 4
    Shares

Details

Date:
28 travanj, 2018
Time:
19:30 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Hrvatsko narodno kazalište
Trg Maršala Tita
Zagreb, Hrvatska
  • 4
    Shares