Loading Events
  • This event has passed.

Predstava ‘Kralj Lear’ – 18. godinu u kazalištu Ulysses

9 kolovoz, 2018Najdugovječnija predstava kazališta Ulysses, Shakespearov ‘Kralj Lear’ u režiji Lenke Udovički, koja se s iznimnim uspjehom izvodi još od osnutka kazališta 2001. godine, na repertoaru je i ovoj sezoni Ulyssesa, od 9. – 12. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu. Naslovnu ulogu Kralja Leara tumači Rade Šerbedžija, kojemu je ovo kako kaže, jedna od najdražih uloga u karijeri.

  • 1
    Share
‘Kralj Lear’ (Foto: Kristijan Vučković)

Predstava je postigla izniman uspjeh kod publike i službene kritike te postala svojevrsni Ulyssesov zaštitni znak. Interes za nju i dalje ne jenjava te je već 18. godinu na repertoaru svake sezone u nekoliko termina. Do sada je odigrana 78 puta, pred uvijek prepunim gledalištem. Radnja predstave započinje već pri ukrcaju publike u Fažani na brod za Mali Brijun, a nastavlja se u jedinstvenom ambijentu Malog Brijuna te na nekoliko lokacija u Tvrđavi Minor.

U predstavi nastupaju: Rade Šerbedžija, Ivan Đuričić, Marko Juraga, Ksenija Marinković, Filip Detelić, Nenad Cvetko, Lucija Šerbedžija, Frano Mašković, Nina Šerbedžija, Zoran Gogić, Miodrag Krivokapić, Bojan Krivokapić, Lovro Ivanković, Mladen Vasary, Ivan Colarić i Sergej Gajić, uz pratnju Mostarske simfoniette i glazbenog sastava Putokazi.

Brod za publiku polazi iz Fažane u 19:30 sati.

Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, na svim prodajnim mjestima Eventima te na internetskim stranicama kazališta.

  • 1
    Share

Details

Start:
9 kolovoz, 2018 u 19:00
End:
12 kolovoz, 2018 u 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Brijuni
Fažana, Croatia (Local Name: Hrvatska)
  • 1
    Share