Loading Events
  • This event has passed.

Predstava ‘Tko pjeva zlo ne misli’ pretpremijerno i premijerno u HNK

28 rujan, 2017Prva premijera u novoj kazališnoj sezoni zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta – predstava ‘Tko pjeva zlo ne misli’, redatelja Renea Medvešeka bit će izvedena u četvrtak, 28. rujna, u 19.30 h, dok su pretpremijerne izvedbe 26. i 27. rujna, u isto vrijeme.

'Tko pjeva zlo ne misli'
‘Tko pjeva zlo ne misli’

Nadahnuta istoimenim kultnim filmom Kreše Golika i romanom Vjekoslava Majera „Dnevnik malog Perice“ (1942.) predstava „Tko pjeva zlo ne misli“ publici nudi uzbudljivu kazališnu interpretaciju priče uz koju su odrastale generaciju filmskih gledatelja.

 

Rene Medvešek, kojemu je ovo prva režija u HNK u Zagrebu, naglasio je da ne pokušava replicirati film i reproducirati ga u kazalištu, već da ga i u ovom slučaju u kazalištu najviše zanima suigra između publike i glumaca. Ta kazališna interpretacija slavnog filmskog predloška sačuvala je duh priče kakvu poznajemo iz Golikova filma a redatelj ju je obogatio i dokumentarističkim elementima iz međuratnog Zagreba.

 

Glavne uloge tumače Zrinka Cvitešić (Ana Šafranek), Dušan Bućan (Franjo Šafranek), Krešimir Mikić (gospodin Fulir) i Ivana Boban (teta Mina).

 

Sljedeće izvedbe na rasporedu su 30. rujna, 11., 19., 26. i 30. listopada. Cijena ulaznica je 55- 90 kn.

Details

Date:
28 rujan, 2017
Time:
19:30 - 23:00
Cost:
Kn55 – Kn90
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Hrvatsko narodno kazalište
Trg Maršala Tita
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map