Loading Events
  • This event has passed.

Predstava ‘Troia’s Discount’ u Tvornici kulture

1 prosinac, 2014Premijera predstave ‘Troia’s Discount’ talijanskog autorskog dvojca Ricci/Forte u režiji Nenada Glavana u Tvornici kulture 1. prosinca od 20:00 sati.

Troia's Discount
Troia’s Discount

U koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture Zagreb i Umjetničke organizacije SKOP u ponedjeljak 1. prosinca se izvodi predstava „Troia’s Discount“ redatelja i autora scenske instalacije Nenada Glavana.

 

„Troia’s Discount“ je tekst slavnog talijanskog dvojca – Stefana Riccija i Giannija Fortea koji snažno progovara o disfunkcionalnoj potrošačkoj identifikaciji s ulogama koje nam globalni sustav rafinirano podmeće u kompleksnoj mreži normativa određujući naš suvremeni prostor (ne)slobode. U toj brandiranoj krletki propagandnih apstrakcija, lišenih čovječnosti, otuđeni Vergilijevi junaci lutaju po robnom diskontu, potrošeni i rastrojeni u potrazi za novim “autentičnim” stimulansom. U klopku globalnog konzumerizma su čudom uhvaćeni delikventi casseurs Eurijal i Nis, zatim i tri žene Didona, Kreuza i Lavinija povezane nemogućom ljubavi prema istom čovjeku.

 

U gerilskom pothvatu da dignu u zrak shopping mall ovi nemoćni junaci tragično stradavaju, a njihov otpor takvom sustavu, kojeg su i sami svojim konformizmom izgradili, se poništava tezom da “vole samo ono što ne mogu imati”. Prikaz je to promašenih, bankrotiranih sudbina punih nerealnih očekivanja u intigantnoj mash-up poetici postmilenijske “copy/paste” kulture. Atmosfere su trandy, dvosmislene, erotične s mnogo kompulzivnih strasti, a ambijent vrvi od pop ikona, neoklasika i nepodnošljive orgijske komercijalizacije.

 

Koprodukcija se ostvaruje i u suradnji sa Performing Arts Ensemble Ricci/Forte iz Rima i Teatro Piccolo (Teatro d’Europa) iz Milana.
Glume: Marica Vidušić, Mateo Videk, Anita Matić Delić, Jure Radnić i Sara Stanić.

 

Glazba i oblikovanje zvuka: Massimo Passante (Max) i Gerardo Cinquegrana (Tali Freaks), scenski pokret i koreografija Almira Osmanović, kostimograf Matija Čop, oblikovanje rasvjete Tomislav Sokač i suradnik za video Igor Lušić.
RADNO VRIJEME BLAGAJNE
Radnim danom od 10 do 20 sati.
Subotom od 10 do 14 sati i sat vremena prije početka predstave.

 

Ulaznice: 40 kn / Organizirani posjet: 30 kn, đaci, studenti, umirovljenici: 20 kn. Ulaznice se mogu kupiti i na ulazu u Tvornicu Kulture sat vremena prije početka predstave.
Rezervacije blagajna i služba prodaje i propagande tel: 01 4872 561 / 01 4872 55

Details

Date:
1 prosinac, 2014
Time:
08:00 - 17:00
Cost:
Kn20 – Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map