Loading Events
  • This event has passed.

Premijera: Kik Melone ‘Najtužniji komad. Ikad’ u Kinu SC-a

24 listopad, 2018Umjetnički kolektiv Kik Melone svojih 10 godina djelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj sceni suvremene izvedbene umjetnosti obilježit će multimedijalnom predstavom ‘Najtužniji komad. Ikad. / The Saddest Piece. Ever.’ Premijera predstave održat će se 24. listopada u Kinu SC u 20 sati, a reprizna izvedba 25. listopada. Ulaz na premijeru moguć je isključivo uz pozivnicu. Ulaznice mogu kupiti na blagajni Teatra &TD, 11-13 sati te dva sata prije početka predstave.

  • 5
    Shares
Kik Melone ‘Najtužniji komad. Ikad’

Odabir teme u radikalno intimnoj emociji tuge, za obljetničku predstavu otvara mogućnosti konceptualizacije izvedbe i autoreferencijalnih pitanja o strategijama i smislu izvedbe, o suradnjama i zajedništvu, o odgovorima na sveprisutni osjećaj tragičnosti suvremenog trenutka i raspadanju svijeta kakvog znamo. Radeći predstavu koja samu sebe proglašava najtužnijom ikad, mi konstatiramo sadašnje stanje i bacamo se u ponore rizične potrage za intenzitetom izvedbenih trenutaka.

Riječima autorskog tima: “U nekad impresivnoj dvorani Kina SC, danas tužnoj ostavštini tih boljih vremena u kojima je umjetnost bila vrednovana kriterijima mimo onih tržišnih, nalaze se izvođači Najtužnijeg komada. Ikad. Njihova tijela, uronjena u opustjelost prostora, iščekuju Vaša. Njihova srca znaju da je tuga jednadžba gubitka nečeg važnog i dragog uz svijest o kontinuitetu egzistencije, kao i o vlastitoj konačnosti. Njihovi zubi sjaje se pod svjetlima reflektora, dok se smiju sudbini u lice.”

Tekstovi korišteni u nastajanju i izvedbi ove predstave potiču iz pera triju književnika/ica: kontroverznog američkog pjesnika i pisca CAConrada, francusko-američke književnice, feministkinje, teoretičarke i aktivistice Monique Wittig te američke pjesnikinje Anne Sexton, jedne od prvih autorica koje su na velika vrata u američku književnost, a napose u liriku, uvele tzv. žensko pismo i “žensko” pitanje uopće.

Autori i izvođači: Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Marko Gutić Mižimakov, Umberto Lancia i Jasen Vodenica

Glazba: Josip Maršić

Tekstovi u izvedbi: CAConrad, Monique Wittig, Anne Sexton

Fotografija i dizajn: Marko Gutić Mižimakov, Jasen Vodenica

Velikodušna donacija perika: Svetlana Gutić

Fotograf predstave: Damir Žižić

Produkcija: Kik Melone u koprodukciji s Studentskim centrom u Zagrebu – Teatrom &TD

  • 5
    Shares

Details

Date:
24 listopad, 2018
Time:
20:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kino SC
Zagreb,
  • 5
    Shares