Loading Events
  • This event has passed.

Premijera monodrame ‘Zemlja vukova’ u Rijeci

4 srpanj, 2020Monodrama ‘Zemlja vukova’ na programu je 4. i 5. srpnja. Predstava će se odvijati na otvorenom u prostoru iza Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Kampus Trsat.

‘Zemlja vukova’

”Kako zbuniti ličku vučicu? Preseli je u grad. ”

“Zemlja Vukova”, autorski je tekst Tonke Mršić i Gale Nikolić dviju prijateljica, kolegica i vještica. Ideja se, kažu Tonka i Gala, rodila jedne obične subotnje večeri, uz čašicu crnog vina i toplih razgovora te je tijekom proljeća 2020., nastala predstava.

Autentično njihova sa velikom dozom međusobnog povjerenja.

Predstava se bavi se onim što Vi kao publika doživite, a iz njihove perspektive nepisanim društvenim pravilima Like ili bilo koje druge male zajednice koje utječu na sudbine tri Ličanke u različitim stadijima života. Žanrovski odjekuje crna komedija sa elementima apsurda, a one je vole zvati drama sa prstohvatom luđačkih trenutaka. Predstava je prožeta autobiografskim elementima.

“Zemlju Vukova”, njezinu debitantsku monodramu, izvodi Tonka Mršić kao svoju diplomsku predstavu. Tonka dolazi iz Gospića, završila je preddiplomski studij na APURI u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, a trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Rijeci. Ima crnu neukrotivu kosu, prezire rat i najviše od svega za rođendan bi voljela dobiti kravu.

Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts i ovo joj je prva, ali ne i zadnja, predstava koju režira. Ima crvenu neukrotivu kosu, prezire rat i najviše od svega voljela bi postati vila na jedan dan.

Ulaz je slobodan, uz prethodnu rezervaciju na e-mail: [email protected]

Details

Start:
4 srpanj, 2020 u 21:00
End:
5 srpanj, 2020 u 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

akademija primjenjenih umjetnosti u Rijeci
Rijeka, Croatia (Local Name: Hrvatska)