Loading Events
  • This event has passed.

Premijera novogodišnjeg ‘Tuluma u samostanu’ otvara novu sezonu Komedije

23 studeni, 2018Nakon višemjesečnih radova na obnovi gledališta, u petak, 23. studenog 2018. u 19.30 h, u zagrebačkom Gradskom Kazalištu Komedija, premijerom komedije Michaela Wynnea ‘Tulum u samostanu’ bit će otvorena nova Komedijina kazališna sezona.

  • 2
    Shares
‘Tulum u samostanu’ (foto: Komedija)

„Tulum u samostanu“ (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine. Nakon pohvala kritičara, osvojio je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Dotiče se tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti.

Grupa dobrih prijatelja odluči zajedno dočekati Novu Godinu u starom samostanu preuređenom u luksuznu kuću za odmor. Samostan je duboko u provinciji, daleko od civilizacije, okružen šumom. Nema signala za mobitel, nema interneta, nema televizije. Samo gluha tišina – koja je toliko glasna da ne možeš čuti ništa drugo. Sam sa svojim ludim mislima. Ali ne mora biti tako. Zašto čovjek ima prijatelje, ako ne da ne bude sam sa svojim ludim mislima?!

Kate, koja ih je sve okupila, odlučila je da provedu jednu mirnu Novu Godinu, bez pritiska. Fina večera, razgovor i društvene igre – kako i priliči ljudima koji se bliže četrdesetoj. Besmisleno partijanje je iza njih, opijanje i droga također. Zar?

Da, moglo je biti i tako, samo što Kate nije provjerila imaju li i njezini prijatelji iste planove. Jesu li im na umu iste novogodišnje odluke? Naravno da nisu. Jer koga poznajemo manje nego najbliže prijatelje… Zar ne?

Režiju „Komedijine“ produkcije potpisuje Aida Bukvić, scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivo Knezović, koji je, zajedno s Hrvojem Vranićem i preveo tekst s engleskog, kostimografkinja je Gabrijela Krešić, a autor glazbe Christian Kanazir. Uloge tumače Vanja Ćirić, Igor Mešin, RonaldŽlabur, DajanaČuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić.

  • 2
    Shares

Details

Date:
23 studeni, 2018
Time:
19:30 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Komedija
Zagreb, Hrvatska
  • 2
    Shares