Loading Events
  • This event has passed.

Premijera plesne predstave ‘Spone’ u ZKM-u

27 studeni, 2015Premijera predstave Spone, nastale u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla i u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, u koreografiji proslavljenog katalonskog umjetnika Roberta Olivana, bit će izvedena u petak, 27. studenoga u Zagrebačkom kazalištu mladih, gdje su pokazno izvedene 8. listopada.

'Spone' (Foto: Jelena Janković)
‘Spone’ (Foto: Jelena Janković)

Koreografije Katalonca Roberta Olivana odražavaju neuobičajenu viziju plesa i potrebu da ga dovede u dijalog s drugim umjetničkim žanrovima pa se tako u njegovim predstavama često pojavljuju elementi suvremenog cirkusa, glume, ali i raznih drugih disciplina i talenata koje pojedini izvođači posjeduju.

 

Predstava Spone odvodi gledatelja u privatne mikrosvjetove izvođača, isprepleće njihova osobna i profesionalna iskustva, suprostavlja njihove čežnje i prepreke. Komadići njihovih životnih priča povezani su neopipljivim nitima, sponama kojih nisu uvijek svjesni, a koje na neobjašnjiv način određuju smjer njihova djelovanja. Te spone, nevidljivi mostovi, dovode do spoznaje da smo bez obzira na sve naše razlike jedni drugima potrebni upravo da bismo ponovno bili svoji.

 

Služeći se neverbalnim kazališnim izričajem i jezikom suvremenog plesa, predstava kao rezultat nudi slagalicu događaja koja otkriva suodnose i spone između šest priča i šest različitih osobnosti.

 

Izvođači su Petra Chelfi, Martina Nevistić, Nika Lilek, Petra Valentić, Adrian Pezdirc i Andreja Jandrić, autor glazbe Nenad Kovačić, kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, a oblikovatelj svjetla Saša Fistrić.

Details

Date:
27 studeni, 2015
Time:
20:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

ZKM
Zagreb, Hrvatska + Google Map