Loading Events
  • This event has passed.

Premijera predstave ‘Hamlet za svakoga’ u Teatru &TD

28 svibanj, 2019Premijera predstave ‘Hamlet za svakoga’ autora Sebastiana Seidela, u režiji Lovre Krsnika održat će se 28. svibnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD u 21:00. Reprizne izvedbe na rasporedu su 29. i 30. svibnja također u 21:00. Također, hrvatskoj premijeri koja je ujedno i 20. jubilarna svjetska premijera teksta ‘Hamlet za svakoga’ prisustovat će i autor Sebastian Seidel.

‘Hamlet za svakoga’ (Foto: Luka Dubroja)

Žanrovski najbolje opisana kao glazbena komedija, “Hamlet za svakoga”, predstava je koja kroz različite izvedbene iskaze ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate, problematizirajući kontekst kazališta u okruženju sveprisutne i galopirajuće estradizacije kulture danas. Zbog toga izvedbeno “Hamlet za svakoga” preuzima na sebe zadatak biti predstavom koja nužno mora zaraditi i time naizgled umjetničke razloge svjesno podređuje egzistencijalnim.

Problem preživljavanja umjetnika tako postaje važna tema unutar koje se kroz odabrane scene najpoznatijeg Shakespearovog komada, želi udovoljiti publici pod svaku cijenu te razotkriti pozadinsku intimnu ljubavnu priču protagonista.Kroz ispreplitanje prizora privatnog i dramskog u intenzivnoj glumačkoj suigri, sukobljavaju se njihova različita glumačka stremljenja i njihovi prvotni odnosi i pristupi. Nižu se sve besmisleniji prekidi kontinuiteta izvedbe, opetovano je dovodeći u stanje vlastite ugroze. No, upravo u trenutku kad više nemaju što izgubiti, glumački impulsi slobode dolaze na vidjelo.

Režija: Lovro Krsnik

Izvode: Tea Šimić, Zoran Pribičević, Dino Seferović

Autorska glazba: Dino Seferović

Scenografija: Marijana Gradečak

Kostimografija: Slavica Motušić

Details

Start:
28 svibanj, 2019 u 19:30
End:
30 svibanj, 2019 u 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Teatar ITD – Polukružna dvorana
Zagreb,