Loading Events
  • This event has passed.

Premijera predstave ‘Krleža, stani u red!’ u Pogonu Jedinstvo

5 travanj, 2018Nakon nastupa u New Yorku, Brazilu, Moskvi, Petrogradu i Kazahstanu, autorica Vesna Mačković donosi nešto novo, drugačije i intrigantno u Zagreb. Dana 5. travnja 2018, u 20:00 h u Pogonu Jedinstvo premijerno će se odigrati ‘Krleža, stani u red!’ , multimedijalna suvremeno-kazališna predstava koja tematizira nevidljivost umjetnika danas.

  • 3
    Shares
‘Krleža, stani u red!’

Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s efektima uživo proizvodi eksperiment glasa, zvuka i teksta na temu nevidljvosti umjetnika, nečujnosti ili krivo-čujnosti. Izvođači koriste tekst koji im je autorica nametnula, ali ga i izvrću i premeću po svojoj želji. Autorica usprkos i unatoč toj neposlušnosti izvođača njihove glasove manipulira i efektira uživo, te ti zvukovi, ta stvarnost, idu prema publici – svijetu ipak u njenoj režiji i montaži. Ni sami izvođači nisu sigurni u što će se pretvoriti ono što proizvedu kad otvore usta i puste glas. A gdje je u svemu tome umjetnik? Pozvan je, došao je na vrijeme, ali nitko ga ne primjećuje. Krleža, stani u red! Zakuska je servirana. Pripremili smo i zabavno-glazbeni program. A možda popričamo i o tvojoj novoj knjizi. Dođi, Krleža! Požuri! Požuri, Krležaaaaa!

Ovaj scenski rad nastao je iz istoimene radio-drame premijerno izvedene u emisiji “Ars acustica” Hrvatskog radija u listopadu 2017. godine.

Izvode: Tonka Kovačić, Vesna Mačković​, Vilim Matula​, Ida Fučić, Roko Nakić, Vilim Ostović.

Repriza: 6. travnja 2018, 20:00 h, Pogon jedinstvo, Zagreb.

  • 3
    Shares

Venue

Pogon Jedinstvo
Zagreb, Hrvatska
  • 3
    Shares