Loading Events
  • This event has passed.

Pridjevi i Seine na MIMO-u u dvorani Gorgona MSU

19 lipanj, 2016Posljednji koncert treće MIMO sezone, koji će se održati 19. lipnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, predstavlja dva sastava pod naslovom: ‘nojzi-psiho-folk i sanjiva psihodelija u eksperimentalnom’.

Pridjevi i Seine na MIMO-u u dvorani Gorgona MSU
Pridjevi i Seine na MIMO-u u dvorani Gorgona MSU

Psihodelični bend Pridjevi osnovao je Dino Santaleza, a pridružile su mu se poznate kantautorice Nina Romić i Ivana Picek, te članovi bendova ABOP, Kries i Bamwise. Godine 2014. izdaju prvi album koji ostvaruje uspjeh diljem svijeta, a 2015. potpisuju za Trouble in Mind Records iz Chicaga. Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim ženskim vokalima.

 

Ivana Picek – vokal
Dino Santaleza – vokal, gitara
Andrija Santro – klavijature
Erol Zejnilović – bas
Ivan Levačić – bubanj

 

Seine je srednjoškolski kantautorski odraz Ivana Ščapeca, poznatog po djelovanju u bendu Vlasta Popić. Nakon nekoliko godina suradnje s Tenom Rak te dva albuma i EP-om, Ivan pokreće projekt po drugi put, ovaj put u mračnijem, psihodeličnijem i nojzičnijem obliku. Uskoro mu se pridružuju Dimitrij Mekotanović na udaraljkama i bek-vokalu, Vuk Zvuk na elektronici te Boško Mijušković na bas gitari. Do sada su izdali jedan singl, a album je najavljen za kraj godine.

 

Ivan Ščapec – gitara, glas
Boško Mijušković – bas
Dimitrij Mekotanović Petrović – bubanj, bek-glas

 

Kako organizator navodi: “Treća sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2015. do lipnja 2016. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljamo dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.”

 

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn. Sav prihod od donacija namijenjen je izvođačima.

 

Details

Date:
19 lipanj, 2016
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map