Loading Events
  • This event has passed.

Program 4th Zagreb International Blues Festivala

28 svibanj, 2013Ovogodišnji, četvrti po redu Zagreb International Blues Festival (ZIBF), održat će se od 28. do 31. svibnja na tri zagrebačke klupske lokacije. Shodno rednom broju festivala, u četiri festivalska dana unutar četiri tematske večeri („Memphis Night“, „Promo CD Night“, „Hot Stuff Night“ i „Toulouse Night“) nastupit će ukupno 11 izvođača, među kojima i glavne zvijezde festivala Mountain Men iz Francuske.

4th Zagreb International Blues Festival

U utorak, 28. svibnja, u klubu Hard Place festival će otvoriti povratnici iz Memphisa, predstavnici Hrvatskih blues snaga na ovogodišnjem 29th International Blues Challengeu. Riječ je o splitskom kantautoru Teu Aničiću, pobjedniku 4th Croatian Blues Challengea u solo/duo kategoriji te sastavu 4 Town Blues Band sastavljenom od mladih glazbenika iz četiri grada (Sisak, Petrinja, Ivanić Grad, Kutina) koji su nas u Memphisu predstavljali u youth kategoriji. Njima će se pridružiti i Boris Hrepić Hrepa koji je u Memphisu sa članovima 4 Town Blues Banda snimio pjesmu „Commitment to Blues“,   posvećenu jednom od osnivača ZIBF-a, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi.

U srijedu, 29. svibnja, ZIBF će u poslijepodnevnim satima gostovati u zagrebačkoj Osnovnoj školi J. J. Strossmayera gdje će u sklopu edukativne radionice „Blues in School“ ponuditi đacima jednog 6. razreda glazbeno-teorijsku priču „Kratka povijest bluesa“, dok će se večernji program dogoditi u opuštenoj atmosferi caffe bara Tituš, gdje će nastupiti Jimmy Matešić (ove godine nominiran za Porin u kategoriji Najbolji blues album), te akustični trio Blues Insiders. Oni će tom prilikom promovirati CD album „The Best of ZIBF… So far“, kompilaciju koja je također ove godine na Porinu nominirana za Najbolji blues album.

U četvrtak, 30. svibnja, program se seli u Bikers Beer Factory gdje će na dvije pozornice nastupiti inozemni gosti David Neskoski Trio iz Makedonije, duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi iz Slovačke te zagrebački otkačeni funk rock blues groove sastav Cock Porn.

Završna večer, „Toulouse Night“, vraća se u Hard Place gdje će u petak, 31. svibnja,  nastupiti dva sastava koji su ove godine svirala na „3rd European Blues Challengeu“ u Toulouseu. Riječ je o našim predstavnicima Sunnysiders te fenomenalnom francusko-australskom duetu – headlinerima festivala – Mountain Men.  Zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i Grada Zagreba, svi koncerti ovogodišnjeg ZIBF-a su besplatni, a ulaznica za završni dan u Hard Placeu je simboličnih 40 kuna.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je i koncept „ZIBF u gostima“. Tako će slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi u srijedu, 29. svibnja, nastupiti u Čakovcu u klubu Podroom, dok će makedonski sastav David Neskoski Trio na istom mjestu nastupiti u petak 31. svibnja, a dan kasnije, u subotu 1.lipnja. će iznenaditi goste sisačkog Voodoo Bara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Hard Place, Bikers Beer Factory, OŠ J. J. Strossmayer, Voodoo Bar, Podroom
Zagreb, Sisak, Čakovec, Hrvatska