Loading Events
  • This event has passed.

Projekcija filma Beatlesa ‘A Hard Day’s Night’ u Cinestaru

13 siječanj, 2015U dvoranama kina Cinestar 13. siječnja će se prikazati remasterirani film ‘A Hard Day’s Night’ iz 1964. godine redatelja Richarda Lestera.

'A Hard Day's Night'
‘A Hard Day’s Night’

Film je snimljen 1964. godine kad je grupa doživ­jela planetarni uspjeh nakon 7 godina zajedničkog glazbenog stvaranja. Osim po glazbi koja je pokrenula potpuno novi smjer u kulturi, poznata čet­vorka ostat će zapamćena i kao prvi bend u kojem su do izražaja došle oso­bnosti svih članova.

Na ljestvicama u Ujedinjenom Kraljevstvu, njihov prvi single “Love Me Do” ušao je među prvih dvadeset, drugi single” Please Please Me “dosegnuo je drugo mjesto, a do kraja 1963. godine imali su tri broj jedan singla te broj jedan album na ljestvicama. Na američko tržište i na na prvo mjesto ame­ričke top liste singlova probili su se hitom “I Want To Hold Your Hand” i ostali zapamćeni kao jedan od najslavnijih bendova u povijesti glazbe.

Početkom 1964. godine The Beatles su započeli snimanje filma koji je pri­kazivao njih osobno te bio fokusiran na glazbu koja je pomicala granice, ali i i na histeriju koju je pojava glazbenika izazivala diljem svijeta. Beatlemanija je vladala cijelim svijetom, a bend je bilježio najveće prodaje singlova ika­da. Na samom kraju snimanja filma nedostajala im je naslovna pjesma. Za vrijeme cjelonoćnog snimanja u studiju, Ringo je taj posao nazvao “A Hard Day’s Night”. Johnu Lennonu i Paulu McCartneyu toliko se svidjela ta izjava da su napisali istoimenu pjesmu koja je i danas jedan od njihovih najpozna­tijih hitova.

The Beatlesi su postali najpoznatiji bend u povijesti, započela je kulturna i glazbena revolucija, a film “A Hard Day’s Night” toliko ih je približio pub­lici da su svi mislili da poznaju Johna Lennona, Paul McCartneya, Georgea Harrisona i Ringo Starra.

Remasterirani film, kojem je ponovo obrađena slika i zvuk kako bi se mo­gao prikazivati na velikim platnima suvremenih kina, samo 13. siječnja 2015. može se pogledati u CineStar kinima. Ulaznice su u prodaji i moguće ih je kupiti na www.blitz-cinestar.hr ili na blagajnama CineStar kina.

Details

Date:
13 siječanj, 2015
Time:
00:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Cinestar
Više lokacija
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map