Loading Events
  • This event has passed.

Projekcija filma o Nicku Caveu ‘20.000 Days on Earth’ u Vintage Industrialu

2 prosinac, 2018U nedjelju 2. prosinca nastavljaju se filmske projekcije u Savskoj 160 i to uz velikog Nicka Cavea i njegovim filmom o njemu ‘20.000 Dana na Zemlji.’

  • 6
    Shares
Projekcija filma o Nicku Caveu ‘20.000 Days on Earth’ u Vintage Industrialu

Brojčanik je otkucao dvadesettisućiti dan u životu Nicka Cavea. Od buđenja uz nemirne zvukove njegove budilice ujutru pa do noćne šetnje plažom nakon koncerta, film očarava svojim dinamičnim i atmosferičnim ozračjem i pjesničkim opisima lika i djela Nicka Cavea.

Baršunasti bariton glazbene ikone Nicka Cavea te njegovi mračni i duhoviti tekstovi u glazbenoj fuziji sa sporim i sumornim baladama i neizostavnim post-punk šarmom stvorili su glazbeni stil koji samo i jedino možemo nazvati ‘Caveovski’ .

U pažljivoj i detaljnoj filmskoj kreaciji i svome prvijencu, umjetnički i redateljski dvojac Jane Pollard i Iain Forsyth stvaraju kombinaciju fikcije i stvarnosti, osobnih i javnih stvari te kroz jedan izmišljeni dan dočaravaju životnu priču ovog poznatog glazbenika.

Dramatizirane scene prikazuju Caveov razgovor s psihoterapeutom o njegovu djetinjstvu ili arhivistu koji uz prisjećanje objašnjava šta se sve događalo na fotografijama iz Caveovih „luđih“ godina sa svojim bendovima. One se izmjenjuju s dokumentarnim snimcima u salama za probe i muzičkim studijima. Zajedno s Nickom Caveom, kolege muzičari, poput Blixe Bargelda i Kylie Minogue, prisjećaju se njihove zajedničke suradnje i nekih drugih vremena.

Pojavljuju se: Nick Cave, Susie Bick, Darian Leader, Warren Ellis, Ray Winstone, Blixa Bargeld, Kylie Minogue, Arthur Cave, Earl Cave, Thomas Wydler, Martyn Casey, Conway Savage. Scenaristi: Nick Cave, Iain Forsyth. Trajanje: 97 min.

Upad besplatan.

  • 6
    Shares

Details

Date:
2 prosinac, 2018
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 6
    Shares