Loading Events
  • This event has passed.

Projekcija filma ‘The Beatles: Eight Days a Week’ u Vintage Industrialu

4 studeni, 2018U nedjelju, 4. studenog od 20:00h, u Vintage Industiralu pogledajte besplatnu projekciju filma ‘The Beatles: Eight Days a Week’ redatelja Rona Howarda iz 2016. godine. Film je nominiran za nagradu BAFTA 2017. u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma.

  • 10
    Shares
‘The Beatles: Eight Days a Week’ u Vintage Industrialu

Svi znaju za njih, ali ne znaju (cijelu) priču – kako su simpa čupavci iz Liverpoola pokorili svijet, potukli sve rekorde, stvorili rijeku raspamećenih obožavatelja/ica, torpedirali se na zvjezdano nebo i tamo ostali – odgovara zabavan, poučan i dirljiv dox “Eight Days a Week – The Touring Years” dvostrukog Oscarovca Rona Howarda.

97 minuta odsječaka ‘turnejskih godina’ (250 koncerata od 1963.-1966.) benda kada su živjeli u pokretu, od koncerta do koncerta, gužvajući se po hotelskim sobama, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje. Događaji oko koncerta The Beatlesa na njujorškom ‘Shea Stadiumu’, koji je održan 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi. Lepeza intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen The Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

Scenarist: Mark Monroe, P.G. Morgan
Producent: Brian Grazer, Ron Howard, Scott Pascucci, Nigel Sinclair
Produkcijska kuća: Apple Corps, Apple Corps, Diamond Docs
Direktor fotografije: Caleb Deschanel, Tim Suhrstedt, Michael Wood, Jessica Young
Montaža: Paul Crowder
Glazba: Ric Markmann, Dan Pinnella, Chris Wagner
Glumci: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison

Filmska reminiscencija Beatlesomanije obiluje arhivskim snimkama i fotografijama iz perioda turneje, glavni su sugovornici dvojica preostalih članova benda, Paul McCartney i Ringo Starr, a svoja su fanovska iskustva iz tog razdoblja podijelili i Elvis Costello, Whoopi Goldberg, Sigourney Weaver i Malcolm Gladwell. Kritika vibrira izrazito pozitivnim tonovima, proglasila ga je ‘must see’ filmom, The Observer ‘tvrdi’ da će film, baš kao i bend (p)ostati legenda, The Independent ga jednostavno proglašava magičnim, dok Daily Mirror ističe njegovu univerzalnost, kao film koji bi svatko trebao pogledati.

U svakom slučaju, okorjeli fanovi benda (a i zaljubljenici u glazbu) nisu mogli dobiti bolju ostavštinu.

Dan prije, u subotu 3.11. obavezno svratite na večer posvećenu The Beatlesima uz nevjerojatno dobar Help! i DJ selekciju do jutra.

  • 10
    Shares

Details

Date:
4 studeni, 2018
Time:
20:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 10
    Shares