Loading Events

Projekt Ilica: Q’ART budi sve boje Ilice

13 rujan, 2021Ove jeseni od 13. do 19. rujna Projekt Ilica: Q’ART donosi sve boje Ilice u srce grada i budi autentičnu šarolikost glavne zagrebačke ulice Ilice i Britanskog trga. Projekt Ilica: Q’ART ove godine odvija se u okviru dugo iščekivane umjetničke sinteze Artupunkture, koju je inicirala i koju orkestrira Turistička zajednica grada Zagreba.

Projekt Ilica: Q’ART

Umjetnost će se ponovno probuditi u zajednici, a Ilicu će preplaviti more kreativaca koji će u obliku pop-up izložbi predstavljati svoje rukotvorine, radove i proizvode pa će i ovog puta 19. rujna zagrebačkom žilom kucavicom promet biti zatvoren. Ilička publika cijeli tjedan imat će mogućnost podržati lokalne obrtnike i samu umjetnost u zajednici, tijekom čega će uživati u jedinstvenom ugođaju kojeg će im pružiti mnogi glazbenici.

Otvorenje Projekta Ilica: Q’ART održat će se u ponedjeljak od 17 sati na dalje na Britanskom trgu uz glazbenu atmosferu koju će stvoriti Radio 808 i Mangroove.

Program Projekta Ilica: Q’ART kroz tjedan odvijat će se na Britanskom trgu, a svaki dan između 17 i 22 sata donosi novu vrstu izlagača. “STYLE ME” ponedjeljak posvećen je modi i modnim dodatcima, dok će utorak preplaviti glazbeni ugođaj Mary May, umjetnost, knjige i sve za uređenje doma pod nazivom “ART4HOME”. „FUN4ALL“ srijeda će uz glazbu Doležal/Šestak/Levačić/Šantek Quarteta uveseliti sve one s klincima i ljubimcima, ali i one koji bi uz stručno vodstvo ekipe s Radija 808 htjeli postati radijski voditelj ili glazbeni urednik na jedan dan.

„GOODY FOODY“ četvrtak donosi zdravu hranu, proizvode OPG-ova, bend Kozmodrum te će posjetitelji moći saznati više i o Plavom cekeru, a u petak na „PLANT MARKETU“ možete osim razmjene biljaka, savjeta, iskustava te glazbenog ugođaja Uzu banda donijeti i svoju biljku na liječenje. Nakon raznolike subote uz glazbu Sonic Diptycha, u nedjelju kao i uvijek održava se festival zajednice na samoj Ilici.

Opet ćete moći popiti kavu na tračnicama, pronaći sve što ste propustili tijekom tjedna te uživati u glazbenom doživljaju kojeg će vam pružiti Lela Kaplowitz Trio, Melita Lovričević Trio, Bruna Matić Quartet, Oridano Gypsy Jazz trio, Ivana Galić i SoulBeat i Azil trio.

Nedjelja je kao i uvijek rezervirana za dječji program u organizaciji Eko Limač festa, a ULUPUH će ponovno počastiti potpuno neočekivanom modnom revijom. Ove godine pripremljen je i  neki novi sadržaji pa će se tako od 13. do 19. rujna na adresi Ilica 90 (bivša Galerija Greta) održavati izložba fotografija Pere Kvesića pod nazivom „Pokojnici“, a u dvorištima Ilice 65 (Regular Bar), Ilice 67 (Ambar) i Ilice 73 (Ro-do Bar) će se održavati mnoge izložbe i predstavljanja dizajnera, umjetnika i ilustratora začinjeni glazbenim nastupima. Program pod nazivom Čudnovati Vuglec na adresi Ilica 73 donosi izložbu „Pero Zloba i Tinu Ninu“ kolektiva Jutarnja Šetnja, Alternativnu galeriju 5538, a izlagači su Tužni Marin i Erol Sjajni.

Kao integralni dio Projekta Ilica: Q’ART od 9. do 30. rujna 2021. odvijat će se izložba-akcija Galerije Ilica „Društveni procesi“ smještena od Trga bana Josipa Jelačića do Britanskog trga. Kurator izložbe je umjetnik Aleksandar Battista Ilić, a ulogu produkcijskog partnera ima Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Više informacija o programu ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
13 rujna
End:
19 rujna
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Ilica i Britanski trg
Ilica
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)