Loading Events
  • This event has passed.

‘Promocija albuma ‘LADO Electro 2.0 Memorabilium’ u Vintage Industrialu

19 lipanj, 2018U utorak 19. lipnja čeka vas savršeni LIVE miks elektroničke i tradicijske glazbe koju pod imenom ‘LADO Electro 2.0 Memorabilium’ potpisuje već provjereni dvojac – Boris Harfman, solist Ansambla LADO i Hrvoje Crnić Boxer u suradnji s Ladaricama i glazbenicima Ansambla LADO, jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj.

  • 2
    Shares
Promocija ‘LADO Electro 2.0 Memorabilium’

Nemojte propustiti priliku poslušati i pogledati ovu besplatnu koncertnu promociju drugog studijskog uratka ovog nesvakidašnjeg, ali vrhunskog elektro-folklora.
‘Gotovo je nevjerojatno da hrvatski tradicijski instrumenti, koji su zvali na ples ili tugovali zbog života unazad više stotina godina, mogu i danas na isti način funkcionirati u elektroničkom okružju suvremene klupske glazbe ne gubeći pri tom na uvjerljivosti i emociji.’, napisao je glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u predgovoru knjižice albuma.

Album se može pronaći na svim prodajnim mjestima Aquarius Recordsa.

Prvi album LADO Electro objavljen je 2003. godine kad je i započela suradnja Ladovog plesača i pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, album “LADO Electro 2.0 Memorabilum” sadržava više vokalnih elemenata.

Naime, dio odabranih pjesama su upravo s Ladovog repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali, ali su ih otpjevali na način svojstven Ladu.

Glazbeni dvojac HR ELECTRO osnovali su 2002. godine Boris Harfman i Hrvoje Crnić Boxer. Već godinu dana kasnije, ovaj elektronički dvojac, u suradnji s Ansamblom LADO izdaje nosač zvuka “LADO Electro” na kojem je glazba s Ladova repertoara obrađena u suvremenoj, elektroničkoj verziji.

Hrvoje Crnić Boxer je skladatelj, glazbeni producenti DJ, nekadašnji član Montažstroja, autor više od 30 kazališnih i filmskih soundtrackova.

  • 2
    Shares

Details

Date:
19 lipanj, 2018
Time:
20:30 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
  • 2
    Shares