Loading Events
  • This event has passed.

Promocija knjige Borisa Leinera ‘Sve bio je ritam’ u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

24 lipanj, 2020U srijedu, 24. lipnja s početkom u 19 sati u VIB Gardenu – ljetnoj terasi Vintage bara Leiner će se prisjetiti dana ponosa i slave. Knjigu će, uz autora Borisa Leinera i ilustratora Davora Schunka, predstaviti urednici Jasminka Mitrić i Ivan Sršen te književnik Marijan Grakalić, a urnebesne ulomke iz knjige čitat će glumac Đorđe Kukuljica.

Promocija knjige Borisa Leinera ‘Sve bio je ritam’ u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

“Sve bio je ritam” Borisa Leinera govori što je hrvatski rock bio od Azre do danas. Nezaustavljiva sila Leinerovog ritma isprepletena scenama razuzdanog rock’n’rolla otkriva dosad nepoznatu stranu najvažnijih protagonista Novog vala. Sve bio je ritam Borisa Leinera magična je čitanka hrvatskog rocka i vodič za nomadski život bez predrasuda.

Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka (Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi), ispisane autentičnim, duhovitim stilom koji otkriva naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera. Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući uz dlaku Boris Leiner će knjigom Sve bio je ritam uzburkati uljuljkane glazbene i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam.

Knjigu ilustrira Davor Schunk, iskusni crtač i grafički dizajner, čiji se ludički crtež i umjetnički dizajn isprepleću s Leinerovim tekstom i čine knjigu Sve bio je ritam magičnom čitankom hrvatskog rocka i vodičem za nomadski život bez predrasuda.

“U pedesetak crtica, kratkih bilježaka iz života Azre, Vještica, Šomazgoona! I drugih velikih bendova koji su djelovali na ovim prostorima posljednjih četrdesetak godina, Boris Leiner vraća nas u slavne dane rock’n’rolla uz Schunkove moćne, hipnotičke ilustracije.”

Nakon promocije DJ SNIH vrti sve novovalne hitove do ponoći.

Ulaz slobodan.

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska