Loading Events
  • This event has passed.

Promocija knjige o Bijelom Dugmetu ‘Šta bi dao da si na mom mjestu’ u Klub.-u

17 veljača, 2015Zagrebačka promocija knjige ‘Šta bi dao da si na mom mjestu’ Dušana Vesića održat će se u utorak 17. veljače 2015. godine u 20 sati u Klub.-u.

Zagrebačka promocija knjige Dušana Vesića
Zagrebačka promocija knjige Dušana Vesića

Bijelo dugme najvažnija je pojava u kulturi Jugoslavije u po­sljednjoj četvrtini dvadesetog stoljeća. Bili su jedna od rijetkih kapitalističkih tvorevina u Jugoslaviji i najbolja reklama njezinim slobodama. Kod njih je bilo baš svega što krasi velike rock biografije: velikih broje­va, euforije obožavateljica, svih poroka, neobjašnjivih okolnosti i tragičnih smrti. Bijelo dugme jedini je dokaz da je klasična rock’n’roll karijera izvan engleskog jezika uopće moguća.

 

O samom bendu i njihovoj glazbi, vremenu u kojem su postojali i uspostavljali nove reference, ustoličili pojam profesije „rock-muzičar“, o popularnosti ogromnih razmjera i neponovljivom fenomenu pričat će glazbeni kritičar Ante Perković, poznati redatelj serije Crno bijeli svijet Goran Kulenović, glumac Slaven Knezović, urednik Nenad Rizvanović i autor Dušan Vesić. U glazbenom dijelu promocije sudjelovat će Slavko Nedić i grupa RiM, Dragomir Herendić Dragianni, Alen Islamović i gosti iznenađenja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Klub
Zagreb, Hrvatska + Google Map