Loading Events
  • This event has passed.

Promocija knjige o Bijelom Dugmetu ‘Šta bi dao da si na mom mjestu’ u Klub.-u

17 veljača, 2015Zagrebačka promocija knjige ‘Šta bi dao da si na mom mjestu’ Dušana Vesića održat će se u utorak 17. veljače 2015. godine u 20 sati u Klub.-u.

Zagrebačka promocija knjige Dušana Vesića
Zagrebačka promocija knjige Dušana Vesića

Bijelo dugme najvažnija je pojava u kulturi Jugoslavije u po­sljednjoj četvrtini dvadesetog stoljeća. Bili su jedna od rijetkih kapitalističkih tvorevina u Jugoslaviji i najbolja reklama njezinim slobodama. Kod njih je bilo baš svega što krasi velike rock biografije: velikih broje­va, euforije obožavateljica, svih poroka, neobjašnjivih okolnosti i tragičnih smrti. Bijelo dugme jedini je dokaz da je klasična rock’n’roll karijera izvan engleskog jezika uopće moguća.

 

O samom bendu i njihovoj glazbi, vremenu u kojem su postojali i uspostavljali nove reference, ustoličili pojam profesije „rock-muzičar“, o popularnosti ogromnih razmjera i neponovljivom fenomenu pričat će glazbeni kritičar Ante Perković, poznati redatelj serije Crno bijeli svijet Goran Kulenović, glumac Slaven Knezović, urednik Nenad Rizvanović i autor Dušan Vesić. U glazbenom dijelu promocije sudjelovat će Slavko Nedić i grupa RiM, Dragomir Herendić Dragianni, Alen Islamović i gosti iznenađenja.

Venue

Klub
Zagreb, Hrvatska + Google Map