Loading Events
  • This event has passed.

Prti Bee Gee i High-5 u velikom pogonu Tvornice kulture

30 siječanj, 2015Kultni beogradski hip hop duo Prti Bee Gee vraća se u Tvornicu kulture 30. siječnja praćen zagrebačkom ekipom okupljenom pod imenom High5.

Prti Bee Gee
Prti Bee Gee

Posljednji put su Prti i High-5 nastupili u Tvornici 14. ožujka, a koncert je zbog ogromnog interesa prebačen iz Malog u Veliki pogon. Ovaj put se od početka cilja na veću dvoranu kluba u Šubićevoj jer se očekuje veća posjeta s obzirom da su i jedni i drugi prošli put impresivno potrgali mikrofone.

 

Prti Bee Gee su početkom 2000. osnovali Moskri (preminuo u 2005.), Euffrat i Mickrey Mouse. Jako brzo dobivaju zavidnu reputaciju u regionalnim underground rap krugovima zbog izrazito lucidnih, kontroverznih I duhovitih tekstova i pristupa životu. Mada je Moskrijeva smrt bila težak udarac bendu, Euffrat i Mickrey su nastavili i do danas objavili četiri studijska albuma zacementiravši poziciju na vrhu za sva vremena.

 

Nastup u Tvornici u ožujku bio je odskočna daska za High-5 koji su nakon toga postali, uz Kišu metaka, dva najtraženija nova domaća hip hop benda. Nastupali su kao headlineri na brucošijadi Fakulteta političkih znanosti i na festivalu “Graffiti na gradele”. Rasprodavali su klubove po regiji (Osijek, Ljubljana, Rijeka…), a nakon ovog koncerta se pripremaju za promociju svog prvog albuma.

 

Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kuna, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 50 kuna. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 1, Dirty Old Shop, Tratinska 18 i sustavi Entrio.hr.

Details

Date:
30 siječanj, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn35 – Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map