Loading Events
  • This event has passed.

Prvi dan 6. rođendana Vintage Industriala uz Juda Records Show

12 prosinac, 2018U srijedu 12. prosinca Vintage Industrial Bar započinje sa slavljen svog 6. rođendana uz Juda Records Show i koncerte grupa Mr. Albino, Detroit Groove Gang i  PBO, naravno i uz DJ program. Vrata se otvaraju u 20:00 h. Koncert počinje u 21:30 h, a upad je slobodan. 

  • 3
    Shares
6. rođendan Vintage Industriala – Juda Records Show

Iz Vintage Industriala poručuju: “Ako niste znali – broj 6 se u numerologiji prepoznaje kao životni put brige za porodicu i društvo. U sebi krije dijametralno suprotne sadržaje. S jedne strane on je prema Pitagori savršen broj jer je jednak sumi svojih djelitelja (1, 2, 3). U prilog tome ide i činjenica što je Bog stvarao svijet šest dana, te otpočinuo tokom onog sedmog. Sveti Augustin u svojoj knjizi “Grad Božji” posebno ističe tu činjenicu i na taj način broj šest čini simpatičnim svim kršćanima. Pri tome naravno nije uzeo u obzir zlokobnu kombinaciju tri šestice s kojom se tokom svih tih stoljeća širo strah i nelagoda unutar pravovjernih zajednica smjernih vjernika. Kocka koja se uobičajeno koristi u kockanju na sebi ima šest kao najveći broj, tako da je njegovo pojavljivanje najčešće označavalo pobjedu i materijalnu korist. Pa krenimo s prvim danom koji smo dodjelili nezavisnoj diskografskoj & booking kući Juda Records, koja je osnovana 18.05.2016. godine u Sinju. Iza njih je preko 200 koncerata, a trenutni rooster izvođača je: Sassja, Billie Joan, eto, Špurijus, Andrija, Jall Aux Yeux, Jufkamental i Mr Albino.”

Nastupaju:

Mr. Albino (ZG) – je mladi zagrebački sastav, sviraju samoprozvani outloaw rock , alternativu sa korijenima u bluesu i funku. Oformili su se 2012. godine, ali intezivno sviraju zadnje četiri godine. Inspiraciju pronalaze u raznim sferama glazbe i umjetnosti kao takve te baš radi različitih poimanja glazbe donose neto novo na scenu. Osvajanje 19. HGF demo festivala je potvrdilo kvalitetu ovog benda te im otvorilo mnoge prilike. Dosad su dijelili stage sa velikim imenima poput Josipe Lisac, Discipline kitshme, Laibachom i mnogim drugima.

Bend je početkom rujna 2018. izašao sa svojim prvim singlom “Seven days amongst your hair”, koja najavljuje sljedeći diskografski materijal.

“Zanimljivo je kako je sama pjesma rađena za novi film hrvatskog redatelja Arsena Ostojića koji nosi naziv “F20”, dok je spot montiran iz kadrova koji se nalaze u filmu i nekih kadrova ekstra snimljenih posebno za spot. Kako sami kažu, upravo je potraga za surovom energijom ono što je povezalo Arsena i njih da surađuju zajedno.”

Detroit Groove Gang (ZG) – Rock ‘n’ Roll kolektiv. Prijatelji povezani u ljubavi prema glazbi. Nastao je spontano nakon zajedničkog gledanja filma “Get On Up” o životu Jamesa Browna. Kolektiv sredinom travnja poklanjaju publici dva hvaljena izdanja; album „Motor City Funk“ i EP „Roll with Detroit“ kojeg potom promoviraju vrhunskim koncertom u galeriji Greta. Najbolja stvar u vezi Detroit Groove Ganga je što je ih ne možete gledati često LIVE jer baš tu energiju nije moguće uvijek i bilo gdje postići.

PBO (Sinj) – Psihodelic blues obsession je glazbeni projekt koji je nastao 2012. godine u glavi Milana Mijača (bubnjar M.O.R.T.-a). Konverzacija između “trip hop-a”, poezije i funk-a najbolje je prikazana u svim studijskim albumima, dok live izvedba poprima malo “žešći” izražaj.

U proljeće 2012. izlazi album prvijenac “Treća dimenzija ne postoji” koji je uvod u priču koju je sam projekt imao želju prikazati, skupina pjesama koja skupa disfunkcionalno funkcionira zajedno. – Album je zaključen sa malom dalmatinskom turnejom, koja je ujedno bila prva i posljednja turneja. Drugi album “Sve što nisam htio, dogodilo se!” izlazi sredinom 2015. godine. Na album je gostovalo par dobrih prijatelja poput Johna (M.O.R.T.), Zvrka (M.O.R..T), Ene Šurija i Borne Stanić; koji su svakako dali drugi pravac pri stvaranju i pisanju. Treći album tzv. “Poseban album” će izaći 12.12.2018. sa premijernim koncertom u Vintage Industrial baru sa novom postavom benda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  • 3
    Shares

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 3
    Shares