Loading Events

Prvi festival Ansambla LADO na Mažurancu

16 rujan, 2021Dana 16. i 17. rujna odvijati će se festival ‘LADO na Mažurancu’. Radi se o prvom festivalskom projektu Ansambla LADO kojim se želi revitalizirati područje parka Mažuranca kroz kulturnu ponudu jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj, te s građanima i posjetiteljima Zagreba ispratiti ljeto i dočekati jesen na otvorenome. Cilj je pretvoriti festival u jedno od važnih rujanskih događanja u glavnom gradu koje će uključivati i druge kulturne i umjetničke ustanove i pojedince.

LADO na Mažurancu

„Ansambl LADO od samog osnutka djeluje na istoj adresi na Trgu Republike Hrvatske 6a, a dvorana u kojoj Ladovi profesionalci svakodnevno vježbaju ima prozore na Ladovcima najdraži park – Mažuranac. Upravo smo zato na ovom mjestu odlučili organizirati ovo događanje. U dva dana festivala, Ladovi će umjetnici kroz nastupe, radionice i prezentacije upoznati posjetitelje s dugim i plodonosnim djelovanjem ove jedinstvene kulturne ustanove. Ulaz će biti slobodan i poštivat će se sve epidemiološke mjere prema uputama nadležnih institucija“, rekla je ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić.

U jutarnjim satima svi zainteresirani moći će se prijaviti na radionice plesova, tradicijskih glazbala ili rukotvorina, te posjetiti fundus i radionicu narodnih nošnji, a poslijepodnevni i večernji sati rezervirani su za projekcije dokumentarnog filma u dvorani Akademije dramske umjetnosti i koncerte koji će se održavati na otvorenoj pozornici na Mažurancu. Uz koncerte Ansambla LADO, publika će moći gledati i čuti novi projekt Ladarica i nagrađivanog jazzista Borne Šercara, jednu od najpoznatijih ženskih klapa Cesarice te bend The Kazetofon čiji je član i Ladov glazbenik solist Mladen Kosovec.

Oba dana trajanja festivala Etnografski muzej imat će dane otvorenih vrata kada će posjetitelji besplatno moći razgledati aktualne izložbe, a bit će organizirane i radionice za školarce kao i vodstva kroz izložbe „Kapa dolje“ i „Igračke – djetinjstvo zauvijek“.

Valja spomenuti potpuno novi projekt koji će doživjeti svoju premijeru na ovom festivalu, a koji su osmislile Ladova plesna voditeljica Vlatka Hlišć i kondicijska trenerica Tamara Despot „LADO Hop to the Top“. Radi se o pomno osmišljenim vježbama inspiriranih tradicijskim plesovima i pokretima namijenjenima rekreativcima koji žele ostati u kondiciji. Glazbu koja će se koristiti u ovom načinu vježbanja potpisuju autori projekta LADO Electro Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Svim događanjima koja će se odvijati u službenim prostorijama Ansambla LADO i Akademiji dramske umjetnosti moći će prisustvovati ograničen broj posjetitelja uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera i uz obaveznu prethodnu prijavu na [email protected] ili na broj telefona 01/4828-472 najkasnije do 14. rujna. Prethodne prijave obavezne su i za radionice koje će se odvijati u Etnografskom muzeju na [email protected]

Svi detalji o događanjima festivala bit će uskoro objavljeni na službenoj web stranici www.lado.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
16 rujna u 20:00
End:
17 rujna u 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Park Ivana Mažuranića
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)