Loading Events
  • This event has passed.

Prvi Zagorje Blues Etno Festival

10 studeni, 2014Prvi Zagorje Blues Etno Festival trajat će čak šest dana (od 10. do 15. studenog) i održat će se na šest različitih lokacija (Zabok, Klanjec, Krapina, Hum na Sutli, Hrašćina i Marija Bistrica), na kojima će posjetitelji moći uživati u raznovrsnom programu – koncertima, radionicama, izložbama, autohtonim zagorskim jelima te degustaciji domaćeg vina.

1. Zagorje Blues Etno Festival

Bilo je samo pitanje dana kada će poznati hrvatski bluzer, Tomislav Goluban, dobitnik četiri Porina, organizirati svoj zagorski festival i potvrditi onu poznatu “misli globalno – djeluj lokalno”. Da bi u organizaciji festivala mogao biti jednako dobar kao i na usnoj harmonici, potvrđuju imena izvođača: Joe Filisko & Eric Noden, legendarni country bluzeri iz Chicaga; Lidija Bajuk, skladateljica, etno kantautorica i književnica ; Damir Halilić Hal, koji je tijekom proteklog desetljeća snimio pet hvaljenih albuma, svirao i snimao diljem svijeta te dijelio pozornicu i surađivao s velikim svjetskim imenima; grupa “Easywalkers”, jedna od vodećih slovenskih blues skupina; mješoviti Zbor Izbor, dobitnik raznih priznanja među kojima se ističe prva nagrada na velikom natjecanju zborova u Veroni 2004. u jazz/blues/pop kategoriji te, naravno, Tomislav Goluban sa svojim bendom.

“Zagorje Blues Etno Festival” skup je glazbenih događanja koja objedinjuju zabavu i edukaciju s naglaskom na multikulturalni pristup. Publici svih uzrasta omogućava neposredan ulaz u svijet glazbe, u ovom slučaju svijet bluesa i etna te kroz koncerte, radionice, izložbe i neformalna druženja približava izvođača publici i obrnuto. “ZBEF” posjetiteljima nudi prisniji pristup glazbi, dok ujedno omogućuje upoznavanje lokalnih zagorskih običaja, autohtone gastronomije i raznolikost turističke ponude.

Venue

Više lokacija
Poreč, Hrvatska