Loading Events
  • This event has passed.

‘Pucanj u prazno’ u HDLU – prilika za ‘zapucati’ na umjetnike

29 siječanj, 2016Ove ‘Noći muzeja’ publika sudjeluje u odgovoru na pitanje jesu li umjetnici životinje za odstrel kroz performans u kojem će moći zapucati iz airsoft puške po imenu i prezimenu živućih umjetnika u domu HDLU-a.

'Pucanj u prazno' - performans  kustosica HDLU-a Martine Miholić i Mie Orsag (Foto: Martina Kenji)
‘Pucanj u prazno’ – performans kustosica HDLU-a Martine Miholić i Mie Orsag (Foto: Martina Kenji)

Urednice programa galerija i kustosice HDLU-a Martina Miholić i Mia Orsag priredile su site specific performans i pilot projekt “Pucanj u prazno?” u galeriji Prsten smještenoj u potkrovlju Meštrovićevog paviljona.

 

Prostor će biti ispunjen s petstotinjak balona punjenih helijem, a na svakom balonu ispisano ime jednog (živućeg) hrvatskog umjetnika, kojeg su prethodno elektronskim putem predložili budući posjetitelji. Preko Facebooka mogu se nominirati umjetnici i to u komentar događaja”Pucanj u prazno?” – Mia Orsag i Martina Miholić ili na mail: [email protected] . Posjetitelji će mailom morati potvrditi svoj dolazak najkasnije do podneva 28.siječnja zbog velikog broja zainteresiranih i ograničenih kapaciteta za sudjelovanje.

Pucanj u prazno PG13 from HUMP Entertainment on Vimeo.

 

“Publika može pucati po čijim god balonima, tj. imenima, tj. umjetnicima želi, mogu i po svojima ukoliko ih uspiju pronaći u mnoštvu. Tko bude najprecizniji i najbrži – njegova “zver”, pardon umjetnik.” pojašnjava detalje protokola performansa Martina Miholić.

 

Iz sigurnosnih razloga publika će moći participirati u programu jedan po jedan isključivo između 19 i 23 sata u “Noći muzeja” 29. siječnja 2016.

 

Čitav postav pomalo će asocirati na ambijent zabavnog parka. Oslanjajući se na teoriju o kulturi spektakla projekt će paralelno postavljati pitanja o funkciji umjetničkih prostora i prostora umjetnosti same, te ulozi umjetnosti u kulturi zabave ali i kulture zabave i spektakla u umjetnosti. Takvim procesom, umjetnice propituju odnos kustosa i umjetnika te njihovih pozicija.

Venue

Galerija prsten u Meštrovićevom paviljonu
Zagreb, Hrvatska + Google Map