Loading Events
  • This event has passed.

Queen Of Sabe i Mark Mrakovčić na Summer Yemu u dvorištu The Beertije

17 srpanj, 2015Nakon kraja koncertne sezone i odrađenih više od 70 nastupa u Klub.-u i Tvornici kulture Yem kolektiv zadržat će se tijekom srpnja u Zagrebu, zabavljen Summer Yem-om. Summer Yem je mini festival, serijal koncerata koji će se petkom održavati u dvorištu The Beertije u Hatzovoj. U petak 17. srpnja nastupit će Queen Of Sabe i Mark Mrakovčić.

Summer Yem u dvorištu The Beertije
Summer Yem u dvorištu The Beertije

Počevši od 3., pa do 24. srpnja, tijekom četiri petka, pripremljeni su koncerti na kojima će nastupati po dva izvođača: J.R.August & FOR, Luce & Side Project, Queen Of Sabe & Mark Mrakovčić te Nina Romić & Ivana Picek. Svirke će trajati od 21:00 do 23:00, a ulaz je potpuno besplatan. U vrijeme kad se grad polako prazni Summer Yem u prekrasnom dvorištu u Heinzelovoj, u samom centru Zagreba, postaje jedno od najzanimljivijih večernjih okupljanja.

Queen of Sabe je svoju priču započela je 2010. godine sa zamijećenim singlom “Mr. Fool” da bi 2013. objavila i svoj prvi singl na hrvatskom jeziku – “Tragovi” i shvatila da joj i pisanje i pjevanje na hrvatskom jako dobro leži. Ubrzo potpisuje diskografski ugovor s Croatia Records, objavljuje i drugi po redu singl “Nismo bogovi” te započinje s radom na svom prvom studijskom albumu. Pod nazivom kao i spomenuti singl – “Tragovi”, album je predstavila 10. travnja, a kako novi album zvuči u akustičnom izdanju, imamo priliku poslušati na najboljoj terasi u gradu.

Mark Mrakovčić je projekt koji je prvotno nastao tako da su Ivan Vondraček (klavir) i Mark Mrakovčić počeli svirati neke stvari koje je Mark napravio dok je bio u svom bivšem bendu Scroll. Kasnije im se pridružio Markov brat Toni Mrakovčić na bubnju tako da su pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk koji se stilski proteže od laganog folka do evil popa.

Details

Date:
17 srpanj, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

The Beertija
Ulica Pavla Hatza
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map