Loading Events
  • This event has passed.

Queen of Sabe i Zvonimir Varga u Vinylu

31 svibanj, 2017Kao uvod u ‘dugo toplo ljeto’, zagrebačka kantautorica Queen of Sabe i zagrebački kantautor Zvonimir Varga održati će intiman koncert u srijedu 31. svibnja u Vinylu.

Queen of Sabe i Zvonimir Varga
Queen of Sabe i Zvonimir Varga

Oboje dolaze uslijed velikog kreativnog zanosa – pripremaju nove singlove i albume, a neke od svježih pjesama publika će imati prilike čuti i na ovom koncertu. Dok Queen of Sabe već neko vrijeme nastupa sa bendom, Varga ovom prigodom prvi puta dolazi u proširenom glazbenom sastavu, no tajne neka ostaju tajne –  organizator ih neće otkrivati do samog početka koncerta.

 

Iza imena Queen of Sabe krije se kantautorica Sabina Herman koja se javnosti predstavila 2010. godine kada je sa svojom pjesmom “Mr. Fool” osvojila prvo mjesto na Police Musique demo-natječaju. Nakon toga nastavlja sa samostalnim koncertima u pratnji stalnog gitariste Nevena Krčmareka te radi na stvaranju autorskog materijala. Sabina danas nastupa uz pratnju cijelog benda: Nevena Krčmareka na gitari, Hrvoja Studaka na basu i Olivera Marčetića na bubnju. Uskoro se očekuje izlazak novog singla i spota koji najavljuje njezin drugi studijski album.

 

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga pozornost na sebe skrenuo je neobičnim koncertima koje je održavao u zatvorima ili na vlastitom balkonu, kao i razoružavajuće iskrenim, na trenutke čak i bolno emotivnim stihovima praćenima tek akustičnom gitarom ili klavirom. U suradnji sa izdavačkom kućom Croatia Records, Varga je prošle i ove godine objavio i nekoliko singlova i spotova, od kojih su pjesme “Život se ionako vrti u krug” , te pretposljednja “Ne dam te nikom” izborile nastup u finalu kantautorskog festivala u Beogradu 2016. godine. Vargin prateći bend čine: Marko Kanceljak (gitara), Irma Bulaja (violina), Ivan Andrijević (klarinet), Stjepan Hrastić (bas) i Filip Barac (bubnjevi).

Details

Date:
31 svibanj, 2017
Time:
20:30 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vinyl
Bogovićeva 3
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map