Loading Events
  • This event has passed.

Queen Of Sabe, Mark Mrakovičić i Nellcote u Vintage Industrial Baru

10 travanj, 2015Nakon odličnih singlova i nekolicine zapaženih klupskih i festivalskih nastupa, Queen Of Sabe će u petak 10. travnja imati službenu promociju svog dugo očekivanog debitantskog albuma.

Queen Of Sabe, Mark Mrakovičić i Nellcote u Vintage Industrial Baru
Queen Of Sabe, Mark Mrakovičić i Nellcote u Vintage Industrial Baru

Iza imena Queen of Sabe krije se kantautorica Sabina Herman koja se široj javnosti predstavila u srpnju 2010.-e kada je sa svojom pjesmom “Mr. Fool” među stotinjak odabranih osvojila prvo mjesto na jednom zagrebačkom demo-natječaju. Nakon toga nastavlja sa samostalnim koncertima u pratnji stalnog gitariste Nevena Krčmareka te radi na stvaranju autorskog materijala, većinom na engleskom jeziku. Početkom 2013. objavila je prvi singl i spot na hrvatskom jeziku, „Tragovi“, koji se našao na istoimenoj indie kompilaciji Croatia Recordsa. Pod njihovim okriljem 2014.-e godine je izašao i drugi singl, pod nazivom „Nismo Bogovi“, s kojim se predstavila na nedavnom RockOff festivalu. U međuvremenu je Queen Of Sabe poprimio oblik full benda, te će se u takvoj varijanti predstaviti i na ovom koncertu.

 

Kao posebni gosti na promociji nastupit će Mark Mrakovčić, producent albuma, sa svojim bendom, te Nellcote.

 

Mark Mrakovčić je projekt koji je prvotno nastao tako da su Ivan Vondraček (klavir) i Mark Mrakovčić počeli svirati neke stvari koje je Mark napravio dok je bio u svom bivšem bendu Scroll. Kasnije im se pridružio Markov brat Toni Mrakovčić na bubnju tako da su pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk koji se stilski proteže od laganog folka do evil popa.

 

Nellcote je zagrebački alternative folk/blues bend, koji je zaživio 2010. godine kao projekt entuzijastičnog dvojca Vinko Ergotić – Lovro Boljat, željnog stvaranja vlastite glazbe i predstavljanja svog malog svijeta drugima. U tom svijetu isprepliću se duhovi glazbene povijesti, od delta bluesa i folka, do rock ‘n rolla i alternative, stvarajući specifičnu zvukovnu smjesu. Danas bend uz osnivače čine i Lucija Čustić, poznata i kao Luce, te Hrvoje Malić iz popularnog zagrebačkog benda Baden-Baden). Nastupili su do sada u mnogim zagrebačkim klubovima, kao i nekima van metropole, a svakako valja istaknuti nastupe na Terraneu te prošlogodišnjem INmusic festivalu.

 

Cijena ulaznice: 20/30 kuna.

Details

Date:
10 travanj, 2015
Time:
20:30
Cost:
Kn20 – Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map