Loading Events
  • This event has passed.

Rabat, Kiper i Tamnichars dolaze u Route 66

20 listopad, 2018Grupa Rabat predstavit će svoj novi album ‘Pad’, a pridružit će joj se i bendovi Kiper i Tamnichars u subotu 20. listopada u klubu Route 66. Upad je besplatan.

  • 4
    Shares
Rabat, Kiper i Tamnichars dolaze u Route 66

Rabat čine četiri samozatajna porezna obveznika koja su uspješno ujedinila sport i glazbu. Naime, vokal benda Shujo nakon uspješne teniske karijere (3 puta seniorski prvak bivše države, na ITF listi levitirao između 20. i 30.-tog mjesta, igrao na Wimbeldonu i nositelj 33. mjesta na Roland Garrosu) odlučio je teniski reket zamijeniti ponekad naštimanom gitarom te svojim visokodecibelnim vokalom pridonijeti stvaralaštvu na području suvremene glazbene umjetnosti. U svojoj audioduhovnoj potrazi nailazi na Rabat. Ostatak članova inače nesklonih bilo kakvim sportskim aktivnostima (djelovali u Patarenima, Rizolima, Problem Child, Alkotest, Komesarima, Southern Alias Trio i još kojegdje) u trenu prepoznaju ovu nesvakidašnju sinergiju sporta i glazbe, tako kaže legenda stara dvije godine. Plod ove sinergije rezultirao je izlaskom albuma “Pad” nedavno objavljenog na etiketi Slušaj najglasnije/Listen Loudest. Snimano je i miksano u studiju Maha na jen,dva,tri tehniku a mastering (tehnikom pet, šest) potpisuje Žarko Dragojević / Geenger Audio Services. Klikni za posluh.

Kiper je zagrebački bend koji se, u četiri godine koliko je prošlo od prošlog albuma, “Spori i živi”, smanjio iz kvinteta u kvartet, dok je promjena u izričaju usmjerena k robustnijem i abrazivnijem zvuku. Novim izdanjem nazvanim “Udari jako” prizivaju na duhovnu obnovu i novo povezivanje s nadrealnom realnošću koja nas okružuje i prožima kroz sve sfere našeg bivanja. Zbog dobivene žestine britka Jagina lirika još više dolazi do izričaja, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, koje kao da je idealno za izbacivanje materijala koje sadrži retke poput “Klekni, šuti i bulji u pod”, “Moj Bog ima većeg od tvog”, ili pak “Zašto da više vjeruješ u Boga, kad dopušta da tolika sranja čine”, “Maskirani u crno rajske zmije”, “Glasnici lažu u njegovo ime”. Materijal je snimljen u zagrebačkom Monster studiju, a mastering je povjeren Bradu Boatrightu iz Audiosiegea. Za ovitak je zaslužan vokalist grupe, Misch. Objavljuje Geenger Records pod kataloškim brojem GNGR058. Dostupno digitalno, bez naknade, putem stranice benda.

Grupa Tamnichars dolazi u goste grupi Rabat povodom izdavanja njihovog prvijenca. Ovaj put stižu u svom minimalističkom izdanju postave tj. trojci (a trojke su Đuro, šta?)… Bez obzira na količinu izvođača, bit ćete izloženi volšebnom i neponovljivom iskustvu slušajući na živo ove novovalno-pankoidne veterane koji ove godine slave 35 godina tradicije i kvalitete. Ljubitelji Idola, Pankrta, Pekinške patke, Stranglersa, pa i samih Tamnicharsa doći će na svoje.
Dođite i budite utamničeni s užićem!

Početak u 21.00 sati.

  • 4
    Shares

Details

Date:
20 listopad, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Route 66
Zagreb,
  • 4
    Shares