Loading Events
  • This event has passed.

Radio Student slavi 21. rođendan uz grupe Seine, (The) Lesser Men, Šumovi protiv valova i Veja

24 studeni, 2017Tulumom u Močvari 24. studenog Radio Student slavi 21. rođendan.

Radio Student
Radio Student

Prigoda je to biti da se ekipa s radija podruži sa slušateljima čija je potpora konstrukcija novog odašiljača. Bez njih kao i bez medija, koji su pružili ruku Radio Studentu, crowdfuning kampanja Nek´se daleko čuje! ne bi bila moguća.

 

O izvođačima:

 

Šumove protiv valova čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih.

(The) Lesser Men su zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih, a svoju glazbu rado opisuju sintagmom ‘adult disoriented rock’.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjm istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta.Seine, uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović, Lepi Bole.

+ DJ-i Radio Studenta!

Details

Date:
24 studeni, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map