Loading Events
  • This event has passed.

Radosni ispraćaj 2011. uz Kawasaki 3P na Gradecu

31 prosinac, 2011Sutra, na Staru godinu od točno 20 sati na platou Gradec zagrebačkog Gornjeg grada zasvirat će Kawasaki 3p. Ulaz je besplatan.

Kawasaki 3P na Gradecu 31.12.2011.

“Najbolje je zatvaranje ono koje je istovremeno i otvaranje – za kraj prvog Gričevanja, otvaramo vrata 2012. godini, zacopranoj da bude bolja svima i svuda”, tvrde organizatori Gričevanja koji “copranje” prepuštaju Kawasaki 3P-u, bendu koji potječe još iz davnih devedesetih otkad čarobiraju album za albumom i ne izlaze iz kombija na neprekinutoj turneji koja će završiti na Griču. U klasičnoj R’N’R postavi (bubanj, bas dvije gitare i glas) s neizostavnim trubačem i/ili saksofonistom, što je zaštitni znak njihovog zvuka, Kawasakiji rade glazbu kao magičnu smjesa punk/ska/reage rifova uz obavezne duhačke faze u sve pjesme. Tekstualno, bend slijedi zacrtani recept asfalt-šank-brzina-tribina, uz autoironijski i zafrkantski odmak. Zadnji koncert prije zatvaranja u studio na kreativnu inkubaciju bit će eksplozija moćnog zvuka i zabave i za one s najvećim očekivanjima za novogodišnju noć.

Kao predgrupa nastupit će zagrebački bend Luft, zaslužio je, jer  se borio u konkurenciji 30 drugih bendova koji su se prijavili na natječaj za svježu krv Gričevanja. Ono što je uvjerilo žiri glazbenih profesionalaca, izdavača, kritičara, sponzora i organizatora, sada će pokazati na ovoj ad hoc novogodišnjoj gaži usred grada Zagreba.

Zagrijavanje, a u Novoj godini i usijavanje proizvest će još jednom DJ Labosh, s najsočnijom ex-yu disco i synth-pop selekcijom poznatih, manje poznatih i tek otkrivenih plesnih brojeva iz bogatog Jugoton kataloga.

Details

Date:
31 prosinac, 2011
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Plato Gradec
Zagreb, + Google Map