Loading Events
  • This event has passed.

Rambo Amadeus u Vintage Industrial Baru

18 siječanj, 2018Jedinstveni Rambo Amadeus vraća se u Vintage Industrial u četvrtak 18. siječnja 2018. godine. Rambo u Savsku 160 stiže sa bendom s kojim će za odraditi izabrana dijela iz svog 30-godišnjeg opusa.

Rambo Amadeus (Foto: promo)

Rambo Amadeus je crnogorski glazbenik i tekstopisac, koji živi i radi u Beogradu, a karijeru je započeo 1979. godine u jazz-punk-bendu “Radioaktivni otpad”. Godine 1984. je s grupom “Egzodus” svirao u sarajevskom hotelu “Bristol” na otvaranju Olimpijskih igara.

Rambo se bavio i jedriličarstvom, pa je tako bio i omladinski prvak Jugoslavije te osam puta prvak Crne Gore. Između 1972. i 1984. predstavljao je bivšu Jugoslaviju u mnogim međunarodnim regatama gdje je bio uspješan.

Posle jedriličarstva krenuo je u rock vode gdje se pojavio 1988. godine sa albumom ”O tugo jesenja”. Bio je to njegov prvi album na kojem je pomiješao nekoliko zvukova, pa se tako može primjetiti funk i rap.

Sa pločom “Hoćemo gusle” iz 1989. godine počeo se baviti aktualnim događajima u državi. Sa temom “Amerika i Engleska” posvetio se političkim događajima. Postao je popularan zahvaljujući satiričnim pjesmama u kojima je ismijavao navike političara i običnih ljudi.

Details

Date:
18 siječanj, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1, Zagreb