Loading Events
  • This event has passed.

Red Bull MC Battle – hrvatsko finale u Tvornici

15 listopad, 2011Red Bull MC Battle mladim hip-hoperima pruža priliku da se predstave u izravnoj borbi jedan-na-jedan i dokažu svoj talent i umijeće freestylinga. Prošle je godine turnir održan u BiH, a veliko sarajevsko finale pamtit će se po fantastičnoj atmosferi. Ove se godine Red Bull MC Battle održava na regionalnoj razini u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, s velikim finalom 22. listopada u Sarajevu.

Red Bull MC Battle - hrvatsko finale

Red Bull MC Battle – hrvatsko finale bit će održano u Tvornici kulture u subotu 15. listopada s početkom u 21 sat.

Ako smatraš da si dorastao izazovu i želiš osvojiti naslov najboljeg hrvatskog, a možda i regionalnog freestylera, pošalji prijavu na e-mail adresu [email protected]. Prijava mora sadržavati: demo snimku (audio ili video) ili link na kojemu se ista može preuzeti, ime, prezime, nickname, ime grada iz kojeg dolaziš i kontakt telefon. Rok za prijave je 5. listopad.

Turnir će se održati u Zagrebu 15. listopada, a točnu lokaciju i vrijeme ćemo objaviti naknadno. Konačnu odluku o pobjedniku izreći će žiri u sastavu: Phat Phillie, Kandžija i Koolade.

STRUKTURA NATJECANJA

U prvom krugu svaki natjecatelj ima 16 „lajni“ (jedna strofa u hip-hop pjesmi, oko 45 sekundi) i obojica repaju na isti instrumental. U drugom krugu svaki natjecatelj dobiva dva puta po 16 lajni u kojima treba pokušati konkretno odgovoriti na napad protivnika. U trećem krugu (polufinale) natjecatelji također imaju dva puta po 16 „lajni“, s time da u drugoj rundi repaju na temu koju im zada žiri. Finalisti dobivaju tri puta po 16 „lajni“, nakon čega se proglašava pobjednik. U svakom krugu, ukoliko se ne može donijeti odluka uo pobjedniku, natjecatelji dobivaju po 16 dodatnih „lajni“.

ŠTO TI IDE U PRILOG:

Veći broj bodova dobit će rime osmišljene na licu mjesta, freestyle u pravom smislu riječi. Ocjenjuju se smisao teksta, duhovitost, flow, stil repanja i ponašanje izvođača na sceni. Konkretni odgovori na napade protivnika, iz kojih se jasno vidi da se radi o freestyleu koji je osmišljen na licu mjesta, dobivaju više bodova.

ŠTO TI NIKAKO NE IDE U PRILOG:

Ukoliko suci primijete da natjecatelj nastupa s unaprijed pripremljenim tekstom, neće biti suspendiran, ali će to utjecati na ocjenu. Vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi bit će kažnjeno diskvalifikacijom. Također nije dopušteno nositi odjeću koja u bilo kojem smislu može provocirati protivnika ili publiku (npr. dresovi i majice sa nacionalnim ili navijačkim natpisima).

Let the battle begin!

Details

Date:
15 listopad, 2011
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map