Loading Events
  • This event has passed.

Redateljski prvijenac Angeline Jolie premijerno cijeli tjedan u Sarajevu

22 prosinac, 2011Sarajevo će biti domaćin ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja filma ‘U zemlji krvi i meda’ koji je scenaristički i redateljski prvijenac Angeline Jolie, nakon čega će se film 16. veljače 2012. godine početi prikazivati u cijeloj regiji.

‘U zemlji krvi i meda’ – Režija Angelina Jolie (Foto: Blitz.hr)

Film „U zemlji krvi i meda“, kojim Angelina Jolie debitira kao scenaristica i redateljica, prikazivat će se ekskluzivno tjedan dana, od 22. do 28. prosinca 2011. godine u sarajevskom Multiplex Cinema City-u. Ovakvo prvo prikazivanje bit će ekskluzivna prilika da gledatelji u Bosni pogledaju film u kinima. Američki gledatelji u New Yorku i Los Angelesu morat će pričekati dan dulje, jer se tamo film počinje prikazivati 23. prosinca 2011. godine. U kinima širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije film će se početi prikazivati 16. veljače 2012. godine. “Premijera filma U zemlji krvi i meda u veljači znači mi više od bilo koje premijere uz koju sam vezana. Moja obitelj i ja radujemo se što ćemo u veljači odletjeti u Bosnu i podijeliti taj trenutak s izvanrednom glumačkom ekipom filma.” izjavila je Angelina Jolie vezano uz premijeru filma.

Priča filma „U zemlji krvi i meda“ odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 1990.-ih godina, a film je sniman u Bosni i Mađarskoj. Scenaristica i redateljica Angelina Jolie uloge je dodijelila lokalnim glumcima iz Bosne, Srbije i Hrvatske te aktivno poticala njihove sugestije i uključenost u razvoj filma, budući da su mnogi od njih i sami bili pogođeni tim ratom. “Životna iskustva glumaca na terenu tijekom rata u Bosni uvelike su utjecala na činjenice prikazane u filmu i na njegov konačni oblik.” naglasila je Jolie.

Iako je također snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci govore svojim materinjim jezikom, bosanskim / hrvatskim / srpskim (BHS).

Film „U zemlji krvi i meda“ donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Hollywood Foreign Press Association (koji se sastoji od novinara iz svih dijelova svijeta) nominirao je 15. prosinca film „U zemlji krvi i meda“ za Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku. U službenoj izjavi Angelina Jolie je rekla: “Ovo je plod stvarne suradnje i vječni sam dužnik našoj glumačkoj i filmskoj ekipi koja je proživjela vlastite osobne tragedije tijekom rata u Bosni i dala mi autentično viđenje tog sukoba.” Film je također nedavno dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća ili doprinosi doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Nakon ekskluzivnog cjelotjednog prikazivanja, film “U zemlji krvi i meda” službeno će se u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji početi prikazivati 16. veljače 2012. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
22 prosinac, 2011
End:
28 prosinac, 2011
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Multiplex Cinema City
Sarajevo, Bosnia And Herzegowina