Loading Events
  • This event has passed.

Remote Festival – prvi regionalni festival u virtualnom svijetu

20 veljača, 2021Prvo izdanje Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, održat će se u subotu 20. i nedjelju 21. veljače uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui.

Remote Festival

Remote će biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala.

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 22. siječnja po early bird cijenama od 40 kn za jednodnevnu ulaznicu i 50 kn za dvodnevnu. Od 1. veljače cijena im se diže na 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo na www.entrio.hr.

Extended Reality (XR), proširerna stvarnost, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš. Na Remoteu XR će biti ostvaren kroz spoj vrhunske video produkcije i live nastupa izvođača. Tracking sustav na kamerama omogućit će postavljanje izvođača, koji sviraju pred green screenom, u virtualni svijet. Veliku ulogu pritom će odigrati vizualni umjetnici, dizajneri rasvjete i video majstori čija je uloga osmisliti i modelirati virtualna okruženja te u njih, u realnom vremenu, smjestiti izvođače.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja, od 2015. godine, djeluje i pod imenom 383records. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Program:

Subota 20. veljače 2021.

ABOP
Chui
MI VIDA
Nipplepeople

Nedjelja 21. veljače 2021.

Elemental
ELEVEN
Mašinko
Mixed Up Mary

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
20 veljače u 18:00
End:
21 veljače u 23:30
Cost:
40kn – 60kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Entrio stream platforma
Croatia (Local Name: Hrvatska)