Loading Events
  • This event has passed.

Remote Festival – prvi regionalni festival u virtualnom svijetu

20 veljača, 2021Prvo izdanje Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, održat će se u subotu 20. i nedjelju 21. veljače uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui.

Remote Festival

Remote će biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala.

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 22. siječnja po early bird cijenama od 40 kn za jednodnevnu ulaznicu i 50 kn za dvodnevnu. Od 1. veljače cijena im se diže na 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo na www.entrio.hr.

Extended Reality (XR), proširerna stvarnost, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš. Na Remoteu XR će biti ostvaren kroz spoj vrhunske video produkcije i live nastupa izvođača. Tracking sustav na kamerama omogućit će postavljanje izvođača, koji sviraju pred green screenom, u virtualni svijet. Veliku ulogu pritom će odigrati vizualni umjetnici, dizajneri rasvjete i video majstori čija je uloga osmisliti i modelirati virtualna okruženja te u njih, u realnom vremenu, smjestiti izvođače.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja, od 2015. godine, djeluje i pod imenom 383records. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Program:

Subota 20. veljače 2021.

ABOP
Chui
MI VIDA
Nipplepeople

Nedjelja 21. veljače 2021.

Elemental
ELEVEN
Mašinko
Mixed Up Mary

Details

Start:
20 veljače u 18:00
End:
21 veljače u 23:30
Cost:
40kn – 60kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,

Venue

Entrio stream platforma
Croatia (Local Name: Hrvatska)