Loading Events
  • This event has passed.

‘Rock&Rat’ – zagrebačka izložba fotografija Zoran Jaćimovića

12 listopad, 2012‘Rock&Rat’ naziv je izložbe fotografa Zorana Jaćimovića koja će biti otvorena 12. listopada u 19 sati u Galeriji Matice hrvatske.

Nirvana – Kurt Cobain (Foto: Zoran Jaćimović)

Zoran Jaćimović (1965. , Osijek) s 14 godina otkrio je ljubav prema fotografiji te postaje član Fotokluba Osijek. Do početka rata njegove fotografije objavljivane su u mnogobrojnim medijima bivše države. 1991. godine kao ratni reporter Glasa Slavonije biva ranjen u Vukovaru.

Dobitnik je Zlatne kamere, nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najboljeg fotoreportera 1991./1992. godine, a imao je izložbe diljem Europe, dok je od 2005. do 2010. bio glavni urednik Glasa Slavonije.

U domaćem glazbenom svijetu također je imao nemalu ulogu jer je zajedno s D. Rešickim i D. Jerkovićem od 1994. do 1998. uređivao rock magazin Heroina Nova.

Na izložbi „Rock&Art“ u Galeriji Matice hrvatske Zoran Jaćimović predstavit će ukupno 76 fotografija – 64 rock fotografije i 12 ratnih snimljenih analognim Nikonovim aparatima FA, F2 i F4.

Riječ je o izložbi koju bi svakako bilo vrijedno pogledati. Manji dio izložbenog opusa Zorana Jaćimovića možete pogledati i u našoj galeriji, čisto kao teaser za pravu stvar 🙂

Venue

Galerija Matice hrvatske
Zagreb,