Loading Events
  • This event has passed.

Roger Waters ‘The Wall’ – Arena

13 travanj, 2011Nakon dvadeset godina ponovno se izvodi ‘The Wall’ Pink Floyda, ovog puta u režiji Rogera Watersa. Ovaj legendarni show upriličit će se 13. travnja i u zagrebačkoj Areni.

Roger-Waters-The-Wall-Live-Tour-2011 (Rogerwaterstours.com)

Roger Waters, kreativni genije koji stoji iza muzičkih pionira Pink Floyda, spreman je predstaviti svoje najveće remek- djelo The Wall, čitavoj Europi u 2011. godini. Nakon 20 godina, ovo će biti prvi put da se The Wall ponovo izvodi. The Wall Rogera Watersa će proputovati kroz 25 europskih gradova, dok u Zagrebu nastupa 13. travnja u Areni, obilježavajući 30 godišnjicu izlaska istoimenog albuma a uz Watersovo nagovještanje da bi ovo mogla biti njegova poslijednja velika turneja, jasno je da će ulaznice za ovaj koncert biti najtraženija ‘roba’ na tržištu u poslijednjih 10 godina.

Show je prije bio jednostavno prevelik da bi se osmislila turneja, no nove Arene kao i nova koncertna tehnologija koja omogućuje doista svakoj ideji da se provede u djelo, riješili su tu dilemu.

Sada, nakon mjeseci pedantnog planiranja, Waters je obnovio izgled i osjećaj koji daje show kako bi bio siguran da će se show poklapati sa zadivljujućom teratralnom ekstravaganzom zbog koje je The Wall i postao legendaran – čime omogućuje još jednoj generaciji da bude inspirirana raskošom prekrasnog vizualnog i zvučnog spektakla.

Koncert počinje s razbijanjem zida te se u prvom dijelu zid ponovo počinje graditi, dok se u drugom dijelu svira iza ponovno izgrađenog zida, a sve se to odvija ispred očiju gledatelja. Roger Waters je razvio novu grafiku i vizuale kako bi ilustrirao priču i pjesme, koristeći pritom ekran veličine 700 m2. Sadrži razne specijalne efekte poput prikaza originalnih slika Geralda Scarfa, pad aviona, pirotehnike,divovskih lutaka, raznih projekcija i još mnogo drugih.

Roger Waters na ovu turneju kreće sa slijedećim glazbenicima: Dave Kilminster (gitara), Snowy White (gitara), GE Smith (gitara), Jon Carin (klavijature), Harry Waters (klavijature), Graham Broad (bubnjevi), Robbie Wyckoff, Jon Joyce ( prateći vokal), Michael Lennon (prateći vokal), Mark Lennon (prateći vokal), Kipp Lennon (prateći vokal).

Do današnjeg dana, The Wall je izveden samo 31 put od strane svog kreatora, uključujući i Floydovu turneju 1980 – 1981 kada su imali istoimenu turneju. Roger Waters je ‘uskrsnuo’ The Wall 1990. na jednom od najvećih održanih koncerata na kojemu se slavio pad Berlinskog zida. Taj inspirirajući događaj u Postdamer Platzu je privukao više od pola milijuna ljudi, a dok su milijuni ljudi gledali televizijski prijenos koncerta, kritičari su ocijenili koncert kao ‘najbolji show ikada’ te zaključili da je Waters postavio nove standarde u koncertnom svijetu.

Waters otkriva da je, kako bi The Wall imao jednaku snagu 2011. kao što je to imao i 1990., svaku  pjesmu ponovno obradio te je prigrlio nove tehnologije i specijalne efekte kako bi genijalnost The Walla u potpunosti došla do izražaja.

‘Video tehnologija je danas potpuno drugačija nego što su to bile 90- tih, pa sada imamo mogućnost raditi video projekcije duž 700 kvadratnih metara video zida’  kaže Roger.

Važnije od same teatralnosti The Walla je njegova politička i socijalna poruka te Waters planira iskoristiti konstrukciju zida kako bi odao počast vojnicima koji su svoje živote ostavili u bitkama. Na stranici www.rogerwaters.com postavljen je apel svim članovima obitelji poginulih vojnika da uploadaju fotografiju koju će Waters projicirati na ‘zidu’ za vrijeme koncerta  kako bi svaka žrtva rata postala, metaforički rečeno, još jedna cigla.

ULAZNICE I PRODAJA:

Ulaznice u prodaju kreću 1.rujna na svim prodajnim mjestima sistema Eventim a podjeljene su u nekoliko kategorija:

VIP LOŽA: 800 kuna

TRIBINA DOLJE: 400 kuna

TRIBINA GORE: 360 kuna

PARTER: 360 kuna

POSEBNI PAKET:

Za ovaj vrhunski show, Roger Waters je pripremio i posebni paket za najveće fanove koji sadrži:

Ulaznicu za 1. Kategoriju sjedala (tribina dolje) koja je smještena unutar prvih 15 redova u sektoru 102

Posebno dizajniranu majicu

Poster turneje- limitirano izdanje

Službeni program turneje

Akreditacija za uspomenu

Set bedževa

Ekskluzivni Roger Waters – The Wall poklon

Cijena ovog posebnog paketa iznosi 1650 kuna (400 kuna ulaznica + 1250 kn paket) a rezervirana je za samo 100 posjetitelja.

Details

Date:
13 travanj, 2011
Cost:
360kn – 1650kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Arena
Zagreb, + Google Map