Loading Events
  • This event has passed.

Rotor, Seven That Spells, Stonebride i Neume u Tvornici

20 listopad, 2011Vrišteći kroz atmosferu poput meteora gigantskih razmjera, rock ‘n’ roll ludilo stiže u Zagreb! Sveto trojstvo u vidu tri ne-sveta benda pogonjena visokooktanskim sokovima distorzije natjerat će i one najsramežljivije da protresu svoja tijela na podiju; u četvrtak 20. listopada u Tvornici kulture nastupaju njemački Rotor i Neume, hrvatski Sevent That Spells i Stonebride, francuski Dure Mere i japanski Acid Mothers Temple And The Melting Paraiso U.F.O. i to sve za 60 odnosno 70 kuna.

Rotor, Seven That Spells, Stonebride i Neume u Tvornici

Vraćamo se u prošlost i tulumarimo kao da je 1991. Osjetite na djelu groove u kombinaciji sa kozmičkim silama i vaše će vam moždane stanice biti zahvalne kad ih nahranite neopisivo velikom dozom dobrih vibracija. Ovo je razlog zbog kojeg ćete se ponovno zaljubiti u rock!

ROTOR će za ovu turneju izdati posebnu live snimku “Live at Festsaal Kreuzberg 2009”.
SEVEN THAT SPELLS promoviraju novu ploču “The Death And Resurrection Of Krautrock: AUM”.
NEUME su mladi, razuzdani i gladni akcije!
STONEBRIDE prizivaju zvučne valove i ruše zidove starim i novim hitovima te predstavljaju duplo vinilno izdanje hvaljenog ”Summon The Waves” albuma.

Koncert će biti održan u velikom pogonu Tvornice.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eEEhi3B5DuE[/youtube]

ROTOЯ – Motorik Grooves / Soul Food

Berlinski instrumentalni trio odavno je postao nezaobilazna konstanta u glazbenim krugovima. Zagrebačka publika mogla se uvjeriti u njihovu energiju prilikom ”Up In Smoke” festivala u veljači ove godine, na kojemu su zaslužili gromoglasno odobravanje i simpatije publike. U više od desetljeća postojanja u stalnoj postavi, ROTOR se prometnuo u vrhunski, dinamičan live band. Bezbroj turneja po Europi i Americi kao podrška velikanima MOTOTRPSYCHO, CLUTCH, THE HIDDEN HAND, NEBULA i ANATHEMA govore u prilog njihovom jedinstvenom mjestu na njemačkoj underground sceni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=erxNIbhmTZU[/youtube]

SEVEN THAT SPELLS – Satans from 23rd century

Moderni, agresivni zid zvuka, satkan od polimetričnih elemenata i povremenih vikinških običaja, vođen električnom gitarom Nike Potočnjaka. SEVEN THAT SPELLS su zagrebački band koji je odavno priznat i na svjetskoj razini, o čemu svjedoče nebrojeni koncerti, festivali i turneje (stigli su čak i do Japana), te desetak službeno izdanih albuma. Dolaze iz 23. stoljeća u kojem je rock mrtav, i vraćaju se u sadašnjost kako bi zauvijek izmijenili tragičan tijek dosadne povijesti. SEVEN THAT SPELLS vraća svemirski ritual na europsko tlo. Posvjedočite smrti i uskrsnuću krautrocka: AUM!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MhsgGWa-zF4[/youtube]

NEUME – two headed noise hydra

Dvočlani sastav koji također dolazi iz Berlina. Ova dvoglava hidra je sinonim za beskompromisne riffove, nekonvencionalne ritmove i nepresušan izvor energije. Ubojiti live duo – nemojte reći da niste upozoreni.

ACID MOTHER TEMPLE @ MELTING PARAISO U.F.O.

Psihodelična komuna iz Japana predvođena Kawabata Makotom već odavno slovi kao live sila kojoj se malo koji bend može suprotstaviti. Nakon nekoliko godina dolaze opet u Zagreb obnoviti svemirski ritual. Ovaj put pridružuju se BRAINBANGERS’ ball turneji na jedan eksluzivan datum 20. listopada u Tvornici kulture.

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map