Loading Events
  • This event has passed.

Rundek, Capri i Glušac u Cul-De-Sac Impro orkestru u Močvari

14 prosinac, 2014Rođendan Dragana Pajića Paje proslavit će u nedjelju 14. prosinca mnogoljudni impro orkestar u kojem sviraju Darko Rundek, Damir Prica Capri, Andreja Košavić Kurelec, Igor Pavlica, Neven Jurić, Franjo Glušac, Bruno Vorberger, Miro Manojlović, Nikola Vincelj – Jinks, Miodrag Krencer – Mic i gosti.

Cul-De-Sac - Močvara
Cul-De-Sac – Močvara

O hrvatskoj glazbenoj sceni 80-tih napisani su mnogobrojni tekstovi, a najpoznatije predstavnike u jednom dahu nabrojat će vam „i staro i mlado“. No, kako to obično biva, uvijek postoje i neopjevani heroji. Istinski inovatori. Ljudi ispred svog vremena. Jedan od takvih, među najpoznatijima od nepoznatih, bio je i, prerano preminuli, Dragan Pajić – Pajo. Čovjek koji je pokrenuo seriju legendarnih improvizatorskih koncerata – Impronedjeljci, osnovao Orkestar za ubrzanu evoluciju, radio glazbu za filmove i kazališta.

 

Upravo je on, kao osnivač eksperimentalnog benda Cul-de-Sac, zaslužan za manje poznatu stranu tih mitskih 80-tih., onu začetu spontanim svirkama na zagrebačkim ulicama i prolazima. Kroz postavu tog impro jazz eksperimentalnog sastava, prvog u ovim krajevima, prošlo je bezbroj glazbenika, a među njima i neki od najpoznatijih u našoj glazbenoj povijesti poput Darka Rundeka. Pajinom smrću nije zamrla i želja da se, kako starim fanovima, tako i mladim generacijama približe mogućnosti i atmosfera ovakve vrste muziciranja, te time pomaže u nastajanju novih sličnih glazbenih projekata, proširenju impro scene u Hrvatskoj i regiji te čuvanju uspomene na Paju. To je zadaća i ovog koncerta, koji se održava upravo na Pajin rođendan, i na kojeg vas pozivamo da dođete otvorena uma, željni novih iskustava i očekivajući neočekivano. Ovoga će puta ovaj mnogoljudni impro orkestar nastupiti u sastavu: Darko Rundek, Damir Prica Capri, Andreja Košavić Kurelec, Igor Pavlica, Neven Jurić, Franjo Glušac, Bruno Vorberger, Miro Manojlović, Nikola Vincelj – Jinks, Miodrag Krencer – Mic i gosti… Uz glazbeni dio programa, održat će se i izložba plakata i grafika stalnog suradnika Cul-de-Sac-a – Nikole Vincelja – Jinksa.

Cijena ulaznice: 50 kuna

Details

Date:
14 prosinac, 2014
Time:
21:30 - 23:55
Cost:
Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map