Loading Events
  • This event has passed.

Rusi dolaze! Aleksandrov, Zbor, orkestar i balet Crvene armije u dvodnevnoj okupaciji Lisinskoga

13 studeni, 2017U ponedjeljak i utorak, 13. i 14. studenoga, u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu nastupa ruski ansambl Aleksandrov.

Zbor Crvene armije
Zbor Crvene armije

Na zapadu poznatiji kao Zbor Crvene armije, Ansambl Aleksandrov službeni je vojni ansambl oružanih snaga Ruske Federacije, najveći umjetnički kolektiv Rusije i nekadašnjeg SSSR-a te jedan od najpoznatijih ansambala na svijetu koji čine zbor, orkestar i plesna skupina. Ansambl je osnovalo Ministarstvo obrane SSSR-a 1928. godine, a nazvan je po svojem prvom dirigentu i umjetničkom voditelju Aleksandru Vasiljeviču Aleksandrovu.

 

Ansambl oduševljava slušatelje u Rusiji, ali i diljem svijeta, izvodeći opsežan repertoar s više od 2000 djela, praćenih katkad akrobatskim koreografijama. Čine ga narodne pjesme, himne, operne arije i popularna glazba, među njima i omiljene „Pjesma lađara s Volge“, „Katjuša“, „Kalinka“ i „Ave Maria“. Nakon strašne tragedije na Božić 2016. godine, kad su u padu zrakoplova u Crno more život izgubila 63 člana ansambla te njihov dirigent Valerij Halilov, Zbor je, popunivši redove na velikom državnom natječaju, održao prvi koncert u veljači 2017. u Moskvi. Pred obiteljima žrtava, visokim časnicima ruske vojske i stotinjak novaka izveo je niz glasovitih domoljubnih i narodnih pjesama. Dodatno motivirani članovi Zbora Crvene armije – Ansambla Aleksandrov nastavljaju svoju glazbenu i koncertnu djelatnost, potvrđujući se kao jedan od najglasovitijih muških zborova u povijesti.

 

Cijena ulaznica je 320-500 kn.

Details

Start:
13 studeni, 2017 u 20:00
End:
14 studeni, 2017 u 23:00
Cost:
Kn320 – Kn500
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map