Loading Events
  • This event has passed.

Russian Circles u Vintage Industrial Baru promoviraju novi album ‘Guidance’

17 studeni, 2016Jedno od najznačajnijih imena post-rocka, čikaški trojac Russian Circles nakon tri godine vraća se u Zagreb kojeg su posjetili u sklopu promocije posljednjega albuma ‘Memorial’.

Russian Circles
Russian Circles

Bend je prvi koncertni nastup imao 2014., a u karijeri su odsvirali stotine koncerata diljem svijeta i bili na turnejama s bendovima Tool, Isis the band, MONO (Japan), Chelsea Wolfe, Pelican, Boris i td.

 

Russian Circles koriste široki spektar zvukova i stilova i neprestano proširuju kreativne granice u svojim višedimenzionalnim dramatičnim instrumentalnim pripovijestima, pa im je svaki album ponešto drugačiji, premda ne mijenjaju radikalno svoj zvuk.

 

Na najnovijem albumu “Guidance” pokretačka snaga benda, gitarist Mike Sullivan, bubnjar Dave Turncrantz i basist Brian Cook, bave se ispitivanjem polariteta poigravanjem s binarnim opozicijama tiho-glasno, jednostavno-kompleksno, lijepo-ružno.

 

Žedno uho dovodi ih 17. studenog ponovo u Zagreb, gdje će promovirati album “Guidance” u Vintage Industrial Baru.

 

Na europskom će dijelu turneje, pa tako i u Vintage Industrial Baru, prije Russian Circlesa nastupiti američka suvremena skladateljica i čelistica Alison Chesley, poznatija po imenu Helen Money. Alison je do sada u karijeri snimala kazališnu i filmsku glazbu, nastupala je s bendovima Portishead, Shellac, Earth, Anthrax i Bob Mouldom, snimila zajednički album sa Jarboe, a u rujnu joj za Thrill Jockey Records izlazi novi, četvrti studijski album “Become Zero”.

Details

Date:
17 studeni, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map