Loading Events
  • This event has passed.

Sailor 2020 u Rijeci – Sailor se vraća kući

17 srpanj, 2020Ok, ovaj mornar iz riječke luke nije nikad ni otplovio, ali se ove lude i nepredvidive 2020. naoružao isključivo domaćim snagama kako bi se ipak održao iznad vode. Sve što ćemo na SAILORU ove godine gledati i slušati na plećima je riječkih umjetnika – glazbenika i inovatora.

Sailor 2020

LET 3 svira puna tri sata presjek cijele svoje karijere, Mrle predstavlja arhitektonsko rješenje Zvučnog karburatora, svog do sada najvećeg i najluđeg inovatorskog pothvata uz MR.LEE & IVANESKY glazbenu kulisu, TURISTI kao power četvorka sviraju svoj punokrvni rock koncert, a PROJEKT se tek predstavlja i tako počinje pisati novu riječku glazbenu povijest.

Zaplovi zato uz Sailora i u petak 17. srpnja budi na novom genijalnom otvorenom koncertnom prostoru na Delti – platou ispred novouređenih hala Exportdrva.

Bit će ludo, najbolje…i naše!

LET 3 (ekskluzivni trosatni koncert) – Najbolji i najgori, najveći i najgluplji, najgoliji i najnašminkaniji, najglasniji, najsiroviji, najpijaniji i najlucidniji, najljepši i najodvratniji….ma najSVE riječki bend se vraća doma…i to kako!

Dugo nisu svirali u Rijeci, a i kad su svirali, bilo bi to u prigodnim redaljkama ili festivalskim niskama koje su rijetko trajale preko uru vremena. Dugo, baš predugo nas nisu počastili trosatnim epskim putovanjem u kojem bi presjekli cijelu svoju brutalnu karijeru. A na otvorenom prostoru to nisu učinili baš nikad i baš nigdje. Zato slobodno ovo smatrajte jedinstvenim koncertom i teško ponovljivom ekskluzivom!

Uz to, prvi je to veliki rock koncert u Rijeci nakon prvog corona zaključavanja, a nadajmo se ne i posljednji prije novog corona zatvora. Ne želiš i ne možeš ne doć. Kompa dragi – sad i tko zna kad!

ZVUČNI KARBURATOR (prezentacija arhitektonskog rješenja uz Mr. Lee&IvaneSky)

Kad je Mrle prije 4 godine zamislio i izbrijao stroj koji će koristeći zvukove i frekvencije grada na Rječini pretvarati morsku vodu u jedinstvene skulpture od soli, malo je bilo onih koji su to zapravo razumjeli. Bilo je onih koji su se pravili da kuže, a bilo je i onih koji su, poučeni raznim diverzijama Leta 3 mislili da je to neka nova trash prevara.

A istinski vjerovao nije nitko. Osim Mrleta, ali i sve većeg broja znanstvenika, umjetnika, majstora obrtnika, snimatelja i glazbenika koji su se projektu vremenom priključivali – od legendarnog riječkog mađioničara Andreja Škedla koji je postao tehnički voditelj projekta, do priznatih znanstvenika kao što je dr.sc Vanja Travaš s riječkog sveučilišta koji je projektu pružio znanstvenu podršku. Vjerovao je naprimjer i HDS ZAMP jer im je postalo jasno da bi grad Rijeka mogao postati prvi grad na svijetu u kojem će se glazba uz slušanje moći doslovce i – vidjeti.

Na Sailoru 2020. će nas Mrle i suradnici počastiti predstavljanjem arhitektonskog rješenja “Zvučni karburator” čiji koncept su uz Mrleta osmislili Miroslav Rajić i Marin Račić iz riječkog MR2 arhitektonskog studija.

Za zvučnu kulisu prezentacije su zaduženi Mr.Lee & IvaneSky koji će je obogatiti svojim pjesmama koje projekt prate od samog početka.

Pozivamo stoga sve vjerne i nevjerne Tome, da prisustvuju ovom mega iskustvu.

TURISTI – Najnovije glazbeno putovanje živuće riječke glazbene legende Vladota Simcicha Vave i njegove partnerice Ive Močibob rezultiralo je punokrvnim četveročlanim rock bandom kao stvorenim za koncertna uživanja. Dva sjajna albuma Human-esque i Revolucion su, po našem dubokom uvjerenju, prošli nezasluženo ispod radara šire javnosti. Evo prilike da tu nepravdu bar malo popravimo.

PROJEKT – Otkad su se skupili, u jesen 2018., ova optimizmom naoružana riječka glazbena družina objavljuje sve bolje i sve zaraznije singleove koji su u zadnje vrijeme popraćeni i, u najmanju ruku, zanimljivim spotovima. Najbolji je primjer pjesma i spot “Daj” – melodično, pjevno, duhovito,neopterećeno…riječki… Album prvijenac im izlazi najesen, a mi već sad tvrdimo kako su upravo oni riječki “next big thing”.

ULAZNICE

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio kao i svim ovlaštenim Entrio trgovinama kao što je Dallas Music Shop u Splitskoj 2a u Rijeci. Cijena ulaznice je 80 kn u pretprodaji, a na dan koncerta, ako ih do onda uopće ostane, iznosit će 100 kn.*

*Moramo posebno napomenuti kako je broj ulaznica ograničen zbog preporuka i mjera vezanih za COVID -19 epidemiju, pa se požurite po vaše ulaznice. Mi ćemo osigurati sve da se osjećate bezbrižno i sigurno dok se zabavljate.

Details

Date:
17 srpnja
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
80kn – 100kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Delta
Rijeka, Croatia (Local Name: Hrvatska)