Loading Events
  • This event has passed.

Sajsi MC i Krankšvester u Tvornici kulture

31 listopad, 2015“Štaš bit?”, proslava mnogima omiljenog Dana vještica 31. listopada, u Tvornici kulture bit će prepuštena u ruke poznatoj beogradskoj reperici Sajsi MC i jednako opasnom hrvatskom dvojcu Krankšvester.

Sajsi MC
Sajsi MC

Sajsi MC – Njezino ime je Ivana Rašić, a na balkanskoj hip hop sceni je poznatija kao Sajsi MC. Nazivaju je slatkom, ali otrovnom i kontroverznom repericom, a ona za sebe kaže da je sasvim jednostavna beogradska cura. Ono što Sajsi možda čini drukčijom od ostalih je to što ima prepoznatljiv stav. Njezina glazba je otvorena i iskrena, gola i nepretenciozna, a priča o Sajsi MC je priča o svim nijansama beogradskog betona, kao i o raznim likovima koji ga nastanjuju. To je priča o Ivani, ali i o njezinoj sestri Tijani (aka Schweca) i DJ-u BKO koji čine Sajsi trojstvo. Iako je preuzela hip hop formu kao način izražavanja, to je lako mogao biti i neki drugi žanr. Kako sama kaže: „Moglo je lako da bude i nešto drugo – repanje je za mene samo forma pomoću koje prezentiram svoju umjetnost, kao neko pomagalo.“

 

Krankšvester
Krankšvester

Krankšvester – Osječki rap dvojac (Triki & Sett) vraća se u Zagreb kako bi u Tvornici kulture održao svoj do sada najveći solo nastup u karijeri. Nakon što su promocijom aktualnog albuma “Krankšvester III” iz 2014. uspjeli čak dva dana rasprodati klub Klub te nepunih šest mjeseci kasnije i KSET dolazak u Veliki pogon je sasvim očekivan razvoj događaja. Iza njih je ukupno sedam izdanja prepunih tvrdih beatova i izuzetno eksplicitnih tekstova zahvaljujući kojima su osvojili regionalnu underground scenu.

 

Ulaznice u pretprodaji iznose 40, a na dan koncerta 55 kn. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 1, Dirty Old Shop, Tratinska 18 i www.entrio.hr.

Details

Date:
31 listopad, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn40 – Kn55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map