Loading Events
  • This event has passed.

Saksofonist Javier Girotto otvara sezonu Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a, u MSU-u

5 listopad, 2016U srijedu, 5. listopada u 20 sati udvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a ugošćuje talijansko-argentinskog saksofonista Javiera Girotta.

Javier Girotto
Javier Girotto

Saksofonist, multiinstrumentalist i skladatelj Javier Girottoveć je desetljećima nezaobilazna osobnost talijanskog i europskog jazza.Veteran u suradnjama s velikim imenima svjetske jazz scene (Bob Mintzer, Randy Brecker i Ralph Towner samo su neki od njih), u svojoj najnovijoj fazi istražuje svoje korijene u popularnoj argentinskoj glazbi, kroz komorne kontekste, poput sastava AIRES Tango i dua s harmonikašem Lucianom Biondinijem, ali i kroz orkestralne i simfonijske formacije, primjerice s Jazz orkestrom Concertgebouwa, Big Bandom WDR-a i Simfonijskim orkestrom iz Sofije.

 

Na ovom koncertu publika će imati prigodu otkriti svjetovnu glazbenu tradiciju zemlje, obogaćenu improvizacijama i interpretacijama umjetnika koji spaja dva svijeta. Jazz orkestar HRT-a nastupa pod vodstvom šefa dirigenta Andreasa Marinella.

 

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

Details

Date:
5 listopad, 2016
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn50
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map