Loading Events
  • This event has passed.

Samozatajni zagrebački elektro-pop entuzijast Iv/An u Močvari

14 siječanj, 2022Iv/An trenutno radi na novom materijalu čiji će dio predstaviti 14. siječnja u Močvari!

Iv/An u Močvari

Iv/An neumorno stvara od kasnih devedesetih naovamo – vječito na relaciji muzika-samizdat-grafički dizajn, njegov rad danas (ni njemu) nije zahvalno, ni lako zaokružiti. Započevši svoju muzičku priču 1998. u kućnom “tape-experimental” duetu Narrow s njegovim prijateljem Robertom Sorićem, Iv/An se nastavio autorski razvijati kroz njegova dva bazična pseudonima “1/2” i manifest “Umrijeti za strojem” (uz prigodan dodatak sporadičnih varijacija nastalih na tom putu) da bi 2015. godine sve doveo pod zajednički nazivnik njegovog osobnog, prigodno stiliziranog imena i nastavio sa svojim kreativnim aktivnostima.

U razdoblju 2009. – 2019., vodio je i skromnu ali svjetski zapaženu diy-etiketu “0.5”, na kojoj je uz vlastite radove objavljivao i radove eminentnih domaćih i svjetskih imena iz svijeta underground muzike, dok su njegovi vlastiti radovi u tom razdoblju doživjeli izdanja za domaće i inozemne underground izdavače, među kojima s pojedinima surađuje i danas. Izdanja njegove etikete 0.5 pronašla su tako svoje skromno mjesto i u arhivu zaklade Gerd Arntz kao i u privatnim zbirkama nekih od Iv/Anovih uzora, a osim njegovih vlastitih dizajnerskih uradaka, pojedine omote izdanja 0.5 krase i djela dizajnera Andrewa Holdera, video-umjetnice Michelle Williams Gamaker, akademskog slikara Zlatana Vehabovića, muzičara Marka Whitea (Vice Versa / ABC) i dizajnerice odjeće Natasche Plum.

Tijekom 2021., Iv/An je pokrenuo svoj novi diy-label Tonal Shifts dok njegova aktualnija studijska izdanja možete pronaći u katalogu izdavača TONN Recordings, Fettkakao, Wrong Revolution, Vinylograph, Créme Organization i Transformer Music.

Osim samostalnog autorskog rada, Iv/An kontinuirano ostvaruje i suradnje s drugim autorima; uz aktualniji virtualni kolektiv Tral Neu u sklopu kojeg djeluje, tu svakako valja istaknuti i njegovu suradnju s Popsimonovom, Peterom Hopeom (The Box / The Bone Orchestra / Exploding Mind / Hoodoo), Markom Crumbyjem (Konstruktivists / Mitra Mitra / Codex Empire) i Aishom Eisa. Paralelno je angažiran i kao remikser, uradivši remikseve za autore s domaće i svjetske underground scene dok su zauzvrat i njegove pjesme prošle kroz umješne prste tih istih autora.

Ulaznice: 20/30 kuna. Početak je u 20:00 sati.

Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
14 siječnja
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
20kn – 30kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb