Loading Events
  • This event has passed.

Sara Renar i Mia Dimšić hrvatske ambasadorice Dana prodavaonica ploča

22 travanj, 2017Hrvatski diskografi i ove godine obilježavaju Dan prodavaonica ploča.

Dan prodavaonica ploča 2017
Dan prodavaonica ploča 2017

Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) već desetu jubilarnu godinu obilježava se u cijelom svijetu četvrtu subotu u travnju. I ove godine hrvatski diskografi uključili su se u ovu akciju pa će tako pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge,u subotu 22. travnja, u većim gradovima u Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslaviti ovaj dan.

 

U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržale su dvije mlade ambasadorice Sara Renar i Mia Dimšić, dok je svjetska ambasadorica za ovu godinu također mlada ženska snaga, popularna St.Vincet.

 

U Zagrebu će se u subotu 22. travnja u periodu od 10 do 13 sati u glazbenim dućanima Nova ploča i Dancing Bear Music Shop održati kratki koncerti mladih diskografskih nada od Ivane Marić, Lee Mijatović, Sebastiana Popovića do bendova Mangroove, Brain Holidays, Solarov, Producent i Pravila igre. Sve akcije i prigodne popuste popratit će i music shopovi hrvatskih diskografa u Splitu, Rijeci i Osijeku.

 

U Dallas music shopu u Rijeci nastupit će The Hood Fellas, MidnightBlues Triote posebni gost iznenađenja, a okupljene će zabavljati i DJ koji će se pobrinuti da se dobra zabava produži i nakon koncerata.

 

Svi okupljeni u glazbenim dućanima moći razgovarati o glazbi i novim izdanjima kako sa hrvatskim ambasadoricama Recordstoredaya, tako i s brojim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi music shopove u Hrvatskoj, te možda i pronaći poneko željeno izdanje po povoljnijim cijenama. Uz brojna svjetska Recordstoreday izdanja ove godine 22. travnja u najbližem CD shopu moći će se pronaći i novi albumi grupa Pavel i Mayales,a koji će se moći poslušati ipar dana ranije ekskluzivno na Deezeru.

 

Povodom Record Store Daya, samo u subotu 22.4. i online shop www.cedeterija.com će uz upisivanje koda „RSD2017“ prilikom narudžbe vinila osigurati popust od 10 posto za svoje kupce.