Loading Events
  • This event has passed.

Seine i NLV u Vintage Industrial Baru

5 travanj, 2018Prvog četvrtka u travnju, tj. 5. 4. u Vintage Industrial Baru čeka vas pop-folk-punk koncert dva odlična domaća benda – varaždinsko-zagrebačko-koprivnički Seine i pulski NLV, koji će vam pružiti čarobnu večer u miksu melankoličnog popa i melankoličnog punka prebijenih zvukom indie garaže.

  • 4
    Shares
Seine i NLV u Vintage Industrial Baru

Seine – Nakon neprežaljenog prestanka djelovanja noise-pop grupe Vlasta Popić, gitarist, tekstopisac i kantautor Ivan Ščapec nastavlja svoj kreativni put pod imenom svog vječnog glazbenog projekta Seine koji je nastao još u srednjoškolskim danima.

Seine tijekom djelovanja prolazi razne faze, od Ivčinog solo nastupa protkanog nježno-agresivnom senzibilnošću, preko freak-folk dua zajedno s Tenom Rak (Vlasta Popić) koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki do sadašnjeg tria kada se pridružuju Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) i u posljednjoj fazi Lepi Bole.

NLV – Puležani koji su iz prvotne trojke narasli u petorku. Svoj prvi EP izdaju 21.4.2014. godine pod nazivom „…and who are you?“, nastao u producentskoj suradnji s Marijanom Jelenićem (Nola), a sam naslov izdanja je odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda NLV – „Nikol, Luka i Vedran“ koje ljude najčešće podsjeća na ‘gažerske bendove’ te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena.

U travnju 2016. godine objavljuju singl “Sisters of the Sun” čime najavljuju svoj debi album jednostavnog naziva ‘NLV’ kojeg objavljuju 24. studenog 2016. godine s pratećim singlom “Bitter”. Album je sniman u Studiju Partyzan, gdje se peteročlanoj postavi pridružuju Alen Bernobić na brass sekciji i Goran Farkaš na flauti i mihu. Producent je ponovno Marijan Jelenić, dok je za mix i master zaslužan Perica Šuran, a zasluge za cover pripadaju Olegu Šuranu i Jeleni Perišić.

Karte: 40/55 kn, u pretprodaji u VIB-u & Dirty Old Shopu.

  • 4
    Shares

Details

Date:
5 travanj, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
40kn – 55kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
  • 4
    Shares