Loading Events
  • This event has passed.

‘SF u Booksi’: fantasy svijet Milivoja Ćerana

26 ožujak, 2013U utorak, 26. ožujka u 19 sati, u Booksi će u sklopu tribine ‘SF u Booksi’ gostovati poznati SF i fantasy ilustrator Milivoj Ćeran.

Milivoj Ćeran: World Of Warcraft - The Vainglorious (Blizzard Entertainment, 2012.)

Milivoj Ćeran (Zagreb, 1978) možda je najkonzistentniji fantasy ilustrator, koji je u nas obilježio taj žanr na početku novog stoljeća. Njegove brojne ilustracije u našim časopisima, knjigama za djecu, kartaškim igrama, istaknule su ga kao vodećeg hrvatskog slikara tog žanra. Ćeranov uspjeh nije ostao ograničen samo na Hrvatsku.

Slijedeći primjerice Kordeja i Ribiča, i on se okrenuo stranim tržištima, posebno američkom, gdje se sada vjerojatno može vidjeti većina njegovog rada. Uz projekcije slika, Aleksandar Žiljak, voditelj tribine razgovarat će s autorom o njegovu viđenju fantasyja kao žanra, te odnosu fantasy umjetnosti i povijesti – čijim se oživljavanjem Ćeran također bavi – kao i prema svekolikoj popularnoj kulturi i umjetnosti općenito.

Postavit će se i pitanja poput kako se Ćeran počeo baviti fantasy ilustracijom, s kojim se kreativnim izazovima suočava u svom radu, gdje je danas mjesto fantasy ilustracije u kontekstu suvremene umjetnosti, a razgovarat će se i o njegovim profesionalnim iskustvima sa stranim naručiteljima.