Loading Events
  • This event has passed.

Shark Island u Hard Placeu

13 rujan, 2018Legendarni band Shark Island koji je 80-ih žario i palio po Sunset Stripu u vrijeme najveće popularnosti hard rocka u Los Angelesu ponovo stiže u Hard Place na warm up gig prije nastupa po Engleskoj u četvrtak 13. rujna od 21 sati.

  • 2
    Shares
Shark Island u Hard Placeu

Predvođeni Richardom Blackom, originalnim pjevačem i autorom većine njihovih hitova Shark Island će nas svojom sjajnom svirkom podsjetiti na slavne dane kada je Axl Rose dolazio na njihove svirke i učio od Richarda. (Opće poznata “tajna” Los Angelesa je da je Axl za Guns’n’Roses “posudio” svoj scenski nastup i njihanje bokovima baš od Richarda). Uz Richarda tu je i originalni basista Chris Heilmann, dok ostatak banda čini hrvatska ekipa – Damir Šimić Shime na gitari i Alen Frljak na bubnjevima.

U vrijeme najveće slave Shark Island su bili jedan od najpopularnijih bandova na Zapadnoj obali Amerike i njihovi eksplozivni nastupi bili su uvijek rasprodani, a legendarni klubovi poput Whiskeya, Icehousea, Roxyja ili Troubadoura su bili njihovi “kućni klubovi”. Jedan od, u to vrijeme, najpoznatijih rock klubova “Gazzari’s” uzeo ih je za “kućni band”, a nakon toga su potpisali ugovor sa A&M records i izlazi njihov prvi oficijalni album “Law of the Order”. Album donosi i singl “Paris Calling” za koji je snimljen i video spot.

Nakon razlaza svog banda Richard Black 1991. osniva supergrupu Contraband sa Michael Schenkerom (MSG) i Tracii Gunsom (L.A. Guns) na gitarama, Bobby Blotzerom (Ratt) na bubnjevima i Share Pedersen na bas gitari iz ženskog banda Vixen. Snimili su samo jedan album i nekoliko video singlova.

Nakon Contrabanda Richard Black imao je band Black 13, ali nikada nisu izdali album, da bi kasnije pjevao u bandu Bourgeois Pigs sa gitaristom Jake E. Leejem koji je svirao sa Ozzy Osbourneom.

2007. Shark Island se vraćaju na scenu sa albumom „Gathering of the Faithful” i nastavljaju svoju davno započetu karijeru. Revitalizirali su se zadnjih godina nastupima po velikim festivalima.

Ulaz je na koncert je besplatan.

  • 2
    Shares

Details

Date:
13 rujan, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Hard Place
Šubićeva 55/1
Zagreb,
  • 2
    Shares